Ceaiul din frunze de dud şi beneficiile sale | Cafeneaua Subiectelor



LA CE NE AJUTĂ CEAIUL DIN FRUNZE DE DUD

Dudul este pomul cu fructele sale inconfundabile dar nu asta îl face renumit în medicina alternativă, ci frunzele, care sunt foarte eficiente în combaterea diareei, diabetul zaharat, ulcerul gastric şi duodenal, gastrită, afecţiuni ale ficatului sau ale aparatului respirator, pentru astenie, nevroză, insomnie, obezitate sau a tulburărilor a metabolismului, variolă, rujeolă, afecţiuni ale gâtului, tuse, răceală, gripă, angină.

- contribuie la protejarea mucoasei gastro-duodenale;

- susţine curăţarea organismului de substanţele reziduale, favorizând eliminarea toxinelor şi a produşilor de dezasimilaţie;


- ajută la reducerea unui tranzit intestinal prea accelerat


Frunzele de dud reduc senzaţia de sete excesivă şi acţionează ca hiperglicemiant uşor, determinând scăderea nivelului zahărului din sânge cu până la 20%. Pentru potenţarea efectului planta se poate amesteca cu alte specii antidiabetice (afin, teci de fasole, etc.), având o bună toleranţă la asocieri de durată.





Frunzele de dud se consumă sub formă de infuzie ,pe care o preparăm din două linguri de frunze uscate şi mărunţite peste care vom turna 250 ml. de apă clocotită pe care o vom lăsa la infuzat până la stadiul de călduţ, fără să îndulcim şi numai după mesele principale , iar în cazuri de diabet sau diaree vom lua câte o lingură de infuzie la intervale de o oră.

Din frunzele de dud puse la macerat timp de 3 săptămâni în alcool alimentar, vom obţine o tinctură, pe care o vom strecura după cele 3 săptămâni de macerare şi o vom depozita în sticle mici. Vom obţine o tinctură şi vom consuma 30 de picături diluate în puţină apă înaintea meselor principale.

 Produsul îl găsim în magazine de specialitate pe tot parcursul anului. (50 g.  4 - 4,5 lei)

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii