Ceaiul supranumit şi elixir, care ajută ficatul şi fierea | Cafeneaua Subiectelor



CUM PREPARĂM CEAIUL - ELIXIR 

Se cunoaşte faptul că ficatul este principalul filtru al organismului, iar pentru ca el să fie funcţional, din când în când trebuie să-l curăţăm de toxine.


 Cunoaştem şi faptul că rezervorul unde ficatul elimină şi depozitează toate rezidurile este vezica biliară,  aici se produce digerarea grăsimilor, iar când bila este supraîncărcată cu grăsime se produce disfuncţia celor două organe, de accea este foarte important să recurgem la detoxifierea ficatului în mod constant. 

Vezica biliară ne poate pune serioase probleme de sănătate dacă nu avem grijă de ea, un stil de viaţă haotic , sedentarismul, stresul, statul îndelungat pe scaun sunt factori importanţi care favorizează apariţia afecţiunilor biliare.

Bolile frecvente ale colecistului este fierea leneşă sau dischinezia biliară, migrenele, constipaţia sunt numai o mică parte dintre afecţiuni pe care le poate dezvolta.

Pentru curăţarea, întărirea ficatului şi a vezicii biliare este recomandat ceaiul elixir care stimulează cele două organe.

IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA INFUZIEI ELIXIR:

- 20 g. rădăcină de păpădie

- 15 g.rădăcină cicoare

- 20 g. frunze de mentă

- 50 g. frunze de armurariu 

- 15 g. anason


Punem o lingură din acest amestec de plante peste care vom turna 250 ml. de apă clocotită, acoperim ibricul sau vasul în care am pus infuzia, lăsăm la infuzat cca. 10 minute după care filtrăm şi consumăm întotdeauna proaspăt, câte o cană înaintea celor trei mese principale.

Cura durează între 2 luni şi 2 luni şi jumătate, ceaiul nu este recomandat în cazul canalelor înfundate ale bilei.

Puteţi procura acest mix de plante de la magazinele de specialitate, acestea vă pot chiar cântări şi prepara mixul după reţeta dvs. 

citeşte şi...Ceaiuri pe care să le consumi seara. Curăţă ficatul şi te ajută să slăbeşti


                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Comentarii