Ceaiul de boldo - un adevărat elixir pentru ficat | Cafeneaua Subiectelor



CUM PREAPARĂM ŞI CUM NE AJUTĂ CEAIUL DE BOLDO

Arborele Boldo îşi are originile în America de Sud fiind foarte apreciat mai ales în Brazilia, Chile Argentina, Bolivia,Paraguay.


Frunzele de boldo conţin alcaloizi izoquinolinci, flavonoide rezine taninuri cumarine ele au efectee hepatoprotectoare, diuretice, antiinflamatoare vermifuge, sedative şi stimulează şi elimină bila.


IATĂ CÂTE DIN BENEFICIILE CEAIULUI DE FRUNZE DE BOLDO

- protejează ficatul 

- stimulează producţia bilei

- stimulează digestia crescând secreţia sucurilor gastrice

- stimulează secreţia de bilă din fiere

- are efecte diuretice

- stimulează circulaţia coronariană a sistemului cardiovascular având şi efecte vasorelaxante

- are acţiune de purificare a sângelui

- ajută la arderea grăsimilor şi digestia lor

- ajută la detoxifierea ficatului


- luptă împotriva obezităţii datorită efectului său diuretic 

- are efect antibacterian luptând eficient împotriva bolilor infecţioase

- tratează insomnia

- tratează gonorea şi sifilisul

- îmbunătăţeşte digestia

- luptă împotriva reumatismului

- menţine sănătatea colonului


CUM PREPARĂM CEAIUL DE BOLDO

Punem o linguriţă de plantă peste care vom turna 250 ml. de apă clocotită, acoperim şi lăsăm la infuzat preţ de 15 minute, filtrăm şi consumăm 3 căni zilnice înaintea celor 3 mese principale, pe o perioadă de 4 săptămâni cu pauză de 2 săptămâni după care vom putea relua tratamentul pentru încă o lună.

Nu este recomandat pentru femeile însărcinate, celor care alăptează, persoanelor care au obstrucţie biliară.

Îl putem procura pe tot parcursul anului din magazinele de specialitate.


                     VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii