Cojile de banane şi sănătatea | Cafeneaua Subiectelor





                                   LA CE NE AJUTĂ COJILE DE BANANE 

De fiecare dată după ce consumăm o banană , aruncăm coaja ei fără să ştim că şi aceasta ne poate ajuta foarte mult în diferite afecţiuni . Ele conţin o cantitate mare de potasiu, vitaminele B6 şi B12 , dar şi o cantitate mare de fibre acestea fiind în proporţie mai mare în compoziţia cojilor decât a fructului , coaja mai conţine triptofan , acest compos ne asigură o creştere a nivelului de serotonină reducând în mod semnifivativ riscul de a deveni depresivi.

Pentru a ne putea bucura de beneficiile acestor coji este neapărat nevoie să le conservăm cumva ,iar acest procedeu trebuie realizat astfel:



Înainte de a consuma o banană o spălăm foarte bine cu apă călduţă în care a fost dizovată o jumătate de linguriţă de bicarbonat , o ştergem cu şerveţele din hârtie şi apoi scoatem fructul .

 Coaja rămasă o vom lua şi o vom pune într-o tavă pe care o băgăm la cuptor pe care în prealabil l-am încălzit la temperatura de 65 grade , unde le vom lăsa la uscat timp de 1 oră. Scoatem de la cuptor , lăsăm la răcit , rupem cojile bucăţi mai mici şi le vom măcina într-un blender până vom obţine o pulbere fină .

Vom depozita pulberea în recipiente care se închid ermetic şi le vom aşeza într-un loc răcoros şi întunecat.

Pentru migrene şi stări depresive , vom pune o linguriţă de pulbere într-o cană , peste care vom umple cana cu apă clocotită, vom acoperi şi lăsăm la infuzat un sfert de oră , vom strecura şi vom bea câte o cană zilnic înainte de culcare timp de 3 săptămâni.

Pentru dureri musculare şi articulare vom prepara o tinctură .Într-un borcan vom pune 4 coji de banană uscate la cuptor rupte în bucăţi , peste care vom turna 500 ml. vodcă , vom pune capacul şi vom lăsa la macerat o lună  , într-un loc răcoros şi întunecat . După o lună vom frecţiona locurile dureroase în fiecare seară înainte de culcare timp de 3 săptămâni.

Pentru pistrui şi pete maro de pe faţă , vom folosi 100 gr. de coajă de banană crudă sau uscată , peste care turnăm 300 ml. de apă fiartă după care acoperim vasul şi lăsăm la infuzat 3 ore . Cu lichidul rezultat vom clăti faţa zilnic , dimineaţa şi seara.


Pentru călcâie uscate şi crăpate vom lua o coajă de banană proaspătă şi aplică cu partea din interior a cojii, vom masa călcâiul pănă când coaja va rămâne fără luciul din interior, apoi vom pune celelalte părţi de coajă rămase peste călcâie pe care le vom înfolia cu folie din plastic alimentară , peste care vom pune şosete.



Dimineaţă vom desfolia şi spălăm picioarele cu apă caldă , vom urma acest procedeu timp de 2 săptămâni.


                       VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii