Cum ne ajută ghimbirul să fim sănătoşi | Cafeneaua Subiectelor



GHIMBIRUL ŞI SĂNĂTATEA

Ştim cu toţii că ghimbirul este un condiment originar din India dar şi un foarte bun medicament natural, el putând fi folosit pentru a trata multe boli şi afecţiuni.



Este folosit cu succes în afecţiuni biliare, preparând această compoziţie folosind 2 părţi de suc de ghimbir şi 7 părţi lapte, se amestecă şi se va pune la fiert până va scade la jumătate, lăsăm la răcit adăugăm puţină miere şi consumăm înainte de culcare.

Pentru indigestie se va face o compoziţie dintr-o linguriţă de suc de ghimbir, o linguriţă de zeamă de lămâie şi una de sare de mare pe care o vom consuma înainte de masă.

Pentru diabet se va administra suc de ghimbir 50 ml. de două ori pe zi.



Răceală, tuse, laringită, inflamaţii ale gâtului, vom mesteca bucăţi crude de ghimbir dar şi infuzia este foarte bună.

Pentru dureri de stomac, vom administra infuzie de ghimbir uscat cu ulei de ricin, administrat la nevoie.

Stări de ameţeală, vomă,  vom lua o felie de ghimbir crud cu o felie de ceapă în părţi egale.

Pentru dureri de cap, vom prepara o pastă din prag de ghimbir cu apă caldă, gel de aloe vera sau ulei de nucă de cocos şi vom aplica pe frunte.

Pentru reumatism, se foloseşte infuzie de ghimbir uscat, băut cald sau se va aplica direct pe zona dureroasă a unui amestec de suc de ghimbir cu ulei de măsline.

Pentru dureri musculare sau articulare, se va aplica pe zona dureroasă pudră de ghimbir amestecată cu ulei de ricin, fiind foarte bună şi pentru umeri dureroşi şi chiar gât înţepenit de la curent.

Pentru dureri de dinţi, se va prepara o pastă din pudră de ghimbir, gel de aloe şi apă şi-l vom aplica pe gingie chiar în zona dintelui dureros.

Este şi un foate bun energizant, iar o cană de ceai de ghimbir te va energiza chiar mai bine ca o cană de cafea.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

citeşte şi - Beneficiile uleiului de ghimbir - Preparare - administrare şi efecte

Comentarii