Dieta rusească - o dietă eficientă | Cafeneaua Subiectelor



CE CONŢINE DIETA RUSEASCĂ 

Dieta rusească – Dieteticienii ruşi sfătuiesc cu tărie să limităm consumul de carbohidraţi, în special consumul de zahăr, deoarece acesta se transformă cel mai rapid in grăsime. 

 Nu este recomandat consumul de graăsime animală şi se acordă prioritate grăsimilor vegetale care influenţează in mod pozitiv procesele de ardere a grăsimilor din organism.

 Dieta rusească include mic dejun, prânz, cină si o gustare. Consumul de sare şi lichide este limitat.


Luni


Mic dejun: 100 gr. peşte fiert, 150 gr. salată de varză cu mazăre verde şi morcovi fierţi, o ceaşcă de cafea neagră fară zahăr

Prânz: 150 gr. carne fiartă de vită,100 gr. brânză de vaci fără grăsime şi 2 mere;


Cină: supă de legume (fara restrictii), 150 gr. varză călită cu morcovi şi un pahar de suc proaspăt stors de mere


Gustare: 100 gr. peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr.




 Marţi


Mic dejun: 200 gr. salată de varză cu mazăre verde şi ceapă umplută cu ulei vegetal, o ceaşcă de cafea neagră

Prânz: 1 pahar de chefir


Cină: 100 gr. friptură de viţel cu morcovi fierţi, o ceaşcă suc proaspăt de mere


Gustare: 100 gr. peşte fiert, 2 cartofi fierţi, 1 portocala.



 Miercuri


Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie de pâine prajită, o ceaşcă de cafea neagră

Prânz: 100 gr hrişcă cu apă şi câteva felii de portocale


Cină: 150 gr. carne de pasăre (de preferat curcan) prajită sau fiartă, 2 mere, 1 portocala


Gustare: salată rusă fără piper asezonată cu ulei vegetal şi un pahar de suc de mere.



Joi


Mic dejun: 1 pahar de chefir, 1 felie de păine prăjită

Prânz: salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal


Cină: 100 gr. carne fiartă, 150 gr. salată de varză cu mazăre verde si ceapă


Gustare: supă de legume cu o bucată de carne slabă si 100 gr. de morcovi raşi.




Vineri


Mic dejun: 3 linguri de brânză de vaci, o ceaşcă de cafea neagră fără zahăr

Prânz: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar de suc de portocale


Cină: 1 bucată de mezel dietetic, 150 gr. varză proaspătă cu suc de lamâie, 1 pahar de suc de portocale

Gustare: 150 gr. peste prăjit cu conţinut scăzut de grăsime, 100 gr. coacăze roşii şi un pahar de apă minerală.


Sâmbătă


Mic dejun: 100 gr. carne de vită fiartă, 100 gr. varză murată

Prânz: 100 gr. brânză de vaci fără grăsime


Cină: supă de legume cu o bucată de carne fără grăsime sau supă de ciuperci, o felie mică de pâine de grâu


Gustare: o felie de carne de porc, 100 gr. sfeclă rasă fiartă cu prune uscate, o ceaşcă de ceai fară zahăr.



 Duminică



Mic dejun: 100 gr hrişcă cu 1 lingură de miere

Prânz: 150 gr. salată de fructe


Cină: 100 gr. peşte fiert, 150 gr. salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal


Gustare: 100 gr. carne de vită fiartă, 2 cartofi fierţi, 1 măr, 1 pahar de suc de portocale.


Dieta rusească trebuie urmataă cel puţin 2 luni. Nu este recomandat să consumăm alimente picante, piper, muştar şi maioneză în cantităţi mari. 

Dieta rusească exclude consumul de dulciuri, îngheţată, ciocolată, produse de patiserie şi cărnuri afumate sau sărate , iar consumul de alcool este interzis total.


                       VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii