
CE CONŢINE DIETA RUSEASCĂ
Dieta rusească – Dieteticienii ruşi sfătuiesc cu tărie să limităm consumul de carbohidraţi, în special consumul de zahăr, deoarece acesta se transformă cel mai rapid in grăsime.
Nu este recomandat consumul de graăsime animală şi se acordă prioritate grăsimilor vegetale care influenţează in mod pozitiv procesele de ardere a grăsimilor din organism.
Dieta rusească include mic dejun, prânz, cină si o gustare. Consumul de sare şi lichide este limitat.
Luni
Mic dejun: 100 gr. peşte fiert, 150 gr. salată de varză cu mazăre verde şi morcovi fierţi, o ceaşcă de cafea neagră fară zahăr
Prânz: 150 gr. carne fiartă de vită,100 gr. brânză de vaci fără grăsime şi 2 mere;
Cină: supă de legume (fara restrictii), 150 gr. varză călită cu morcovi şi un pahar de suc proaspăt stors de mere
Gustare: 100 gr. peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr.
Marţi
Mic dejun: 200 gr. salată de varză cu mazăre verde şi ceapă umplută cu ulei vegetal, o ceaşcă de cafea neagră
Prânz: 1 pahar de chefir
Cină: 100 gr. friptură de viţel cu morcovi fierţi, o ceaşcă suc proaspăt de mere
Gustare: 100 gr. peşte fiert, 2 cartofi fierţi, 1 portocala.
Miercuri
Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie de pâine prajită, o ceaşcă de cafea neagră
Prânz: 100 gr hrişcă cu apă şi câteva felii de portocale
Cină: 150 gr. carne de pasăre (de preferat curcan) prajită sau fiartă, 2 mere, 1 portocala
Gustare: salată rusă fără piper asezonată cu ulei vegetal şi un pahar de suc de mere.
Joi
Mic dejun: 1 pahar de chefir, 1 felie de păine prăjită
Prânz: salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal
Cină: 100 gr. carne fiartă, 150 gr. salată de varză cu mazăre verde si ceapă
Gustare: supă de legume cu o bucată de carne slabă si 100 gr. de morcovi raşi.
Vineri
Mic dejun: 3 linguri de brânză de vaci, o ceaşcă de cafea neagră fără zahăr
Prânz: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar de suc de portocale
Cină: 1 bucată de mezel dietetic, 150 gr. varză proaspătă cu suc de lamâie, 1 pahar de suc de portocale
Gustare: 150 gr. peste prăjit cu conţinut scăzut de grăsime, 100 gr. coacăze roşii şi un pahar de apă minerală.
Sâmbătă
Mic dejun: 100 gr. carne de vită fiartă, 100 gr. varză murată
Prânz: 100 gr. brânză de vaci fără grăsime
Cină: supă de legume cu o bucată de carne fără grăsime sau supă de ciuperci, o felie mică de pâine de grâu
Gustare: o felie de carne de porc, 100 gr. sfeclă rasă fiartă cu prune uscate, o ceaşcă de ceai fară zahăr.
Duminică
Mic dejun: 100 gr hrişcă cu 1 lingură de miere
Prânz: 150 gr. salată de fructe
Cină: 100 gr. peşte fiert, 150 gr. salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal
Gustare: 100 gr. carne de vită fiartă, 2 cartofi fierţi, 1 măr, 1 pahar de suc de portocale.
Dieta rusească trebuie urmataă cel puţin 2 luni. Nu este recomandat să consumăm alimente picante, piper, muştar şi maioneză în cantităţi mari.
Dieta rusească exclude consumul de dulciuri, îngheţată, ciocolată, produse de patiserie şi cărnuri afumate sau sărate , iar consumul de alcool este interzis total.
VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
Comentarii
Trimiteți un comentariu