Ceaiuri minune pentru cele mai răspândite boli | Cafeneaua Subiectelor



CEAIURI MINUNE PENTRU CELE MAI RĂSPÂNDITE AFECŢIUNI


Natura a fost înzestrată cu plante medicinale printre cele mai diverse, unele dintre ele tratând şi vindecând boli pe care unele tratamente medicamentoase nu le pot face.
Puterea terapeutică a plantelor poate ţine sub control majoritatea afecţiunilor.


PROBLEME DIGESTIVE


Cele trei organe ale aparatului digestiv care sunt cele mai supuse afecţinilor sunt stomacul, intestinul subţire şi colonul. Majoritatea problemelor digestive sunt cauzate de un dezechilibru alimentar ce poate afecta buna funcţionare a organismului.


REMEDIU : ceaiul de tei cu efect calmant

TULBURĂRI HEPATICE


Tulburările hepatice includ o varietate largă de boli ale ficatului ,acestea pot fi moştenite sau dobândite ca urmare a expunerii la substanţe chimice sau virusuri, unele dintre ele având un caracter temporar şi vindecându-se de la sine, în timp ce altele pot dura perioade bune de timp şi pot duce la complicaţii grave.

REMEDIU : ceai de salvie , de rozmarin sau din frunze de păpădie.

AFECŢIUNI ALE SISTEMULUI CIRCULATOR

Varicele ,ateroscleroza, hipertensiune arterială, infarctul miocardic şi accidentul vascular sunt boli ale sistemului circulator. Deşi nu pot fi vindecate definitv şi în totalitate, ele pot fi ameliorate atunci când se urmează un regim alimentar potrivit.


REMEDIU : ceai de gingko biloba, ceai de păducel sau de traista ciobanului.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ

Este cea mai răspândită boală cardiovasculară. Ea constă în creşterea presiunii arteriale peste valorile normale crescând riscul de apariţie a unor complicaţii cerebrale, cardiace sau renale.

REMEDIU : ceai de talpa gâştei, tei, coada calului, isop sau anghinare.



ANEMIA

Ea implică scăderea hemoglobinei din sânge fiind substanţa care oxigenează sângele. Insuficienţa ei duce la o respiraţie mai greoaie, la stăari permanente de oboseală şi lipsă de energie.


REMEDIU : ceai de rădăcină de păpădie, urzici, pătrunjel, lucernă, frunze de roiniţă sau de angelică.

RĂCEALA

Este o infecţie a căilor rspiratorii superioare şi se manifestă prin: guturai, tuse, dureri în gât, dureri de oase, febră. Îmblonăvirea poate fi determinată de slăbirea sistemului imunitar, oboseală, stres, surmenaj  şi schimbări bruşte de temeperatură.

REMEDIU : ceai de cimbru, nalbă mare, podbal sau lumânărică, ceai de anason, de săpunel, de ciuboţica cucului de pădure şi de câmp ( expectorante eficiente ) ceai de salvie, echinaceea, flori de măceş, tei sau din scoarţă de salcie.

ASTMUL

Este afecţinea ce implică contractarea bruscă a muşchilor, asociată cu închiderea şi deschiderea bronhiilor, îngreunarea respiraţiei. Poluarea, alimentaţia cu tot mai mulţi agenţi toxici, creşterea nivelului de stres psihic, abuzul de medicamente şi tutunul sunt cauze principale ale declanşării şi cresterii neocontenite a astmului.


REMEDIU : ceai de muşeţel, cimbru, lavandă, salvie, trei fraţi pătaţi, muguri de coacăz negru.

INSOMNIA

Este tulburarea somnului care se manifestă prin reducerea duratei şi profunzimii lui, afectează în mod negativ performanţele individului în toate activităţile. Este mai comună în rândul persoanelor în vârstă, femeilor, a celor aflaţi în stres prelungit, a celor cu probleme de sănătate.



REMEDIU: ceai de talpa gâştei, valeriană, păducel, conuri de hamei, tei, levănţică sau trifoi.

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii