Ceaiul din frunze de afin şi beneficiile sale curative - preparare - administrare | Cafeneaua Subiectelor



CEAIUL DIN FRUNZE DE AFIN - IATĂ CUM ŞI LA CE NE AJUTĂ 

Afinul este arbustul originar din vestul Canadei, coasta Statelor Unite, nordul Asiei şi din zonele înalte ale Europei.

Fructele sale sunt foarte bogate în substanţe cu proprietăţi antioxidante, minerale şi vitamine, ele putând fi consumate în stare naturală dar şi conservate sau congelate.


 Din frunzele afinului se produc tincturi, soluţii şi ceaiuri care sunt recomandate în tratarea multor afecţiuni. Fructele afinului se coc începând din iulie şi până în septembrie.

Afinele contribuie la arderea grăsimilor din organism de accea sunt recomandate în curele de slăbire şi detoxifiere, scade colesterolul şi trigliceridele. Ceaiul din frunze de afin ajută la eliminarea grăsimilor de pe abdomen, protejând organele interne de efectele negative ale acesteia.

Ceaiul de afine menţine sănătatea tractului urinar împiedicând dezvoltarea bacteriilor iar astfel controlează numărul bacteriilor care nu au aspect patogen.

IATĂ CÂTEVA BENEFICII ALE CEAIULUI DIN FRUNZE DE AFIN

- sănătatea inimii - datorită conţinutului mare de potasiu, acesta acţionează ca un adevărat vasodilatator, reducând tensiunea arterială şi riscul de ateroscleroză, atac de cord şi accident vascular cerebral.

- digestie - frunzele de afin conţine acid galic care este un antioxidant natural care are proprietatea de a reduce inflamaţiile din stomac, ajută la echilibrarea nivelurilor bacteriene la nivelul intestinului optimizează digestia elimină crampele, balonarea şi ajută în afecţiuni ca diaree şi constipaţie.

- sistemul imunitar - frunzele ce afin conţin vitamina C în cantităţi însemnate, acesta stimulează producţia de celule albe, acţionează ca un antioxidant.

- vederea - vitamina A este prezentă şi ea în aceste frunze ale afinului, iar ea ne ajută să ne consolidăm vederea protejând-o de apariţia cataractei.

- pentru diabet - ceaiul de afine scade nivelul de zahăr din sânge, asigură funcţionarea optimă a pancreasului, creşte secreţia de insulină. Pentru persoanele diabetice sau cu risc crescut de a declanşa această afecţiune, ceaiul va funcţiona ca element preventiv dar şi ca tratament.


- pentru sănătatea rinichilor - acest ceai ajută la detoxifirea pereţilor vezicii urinare, prin creşterea acidităţii urinei , reduce nivelul de oxalaţi din organism prevenind apariţia şi dezvoltarea pietrelor la rinichi.

- pentru circulaţie - datorită fierului care este prezent în cantităţi mari în ceaiul de afine dar şi de calciu, acesta ajută la o mai bună oxigenare a extremităţilor corpului ajutând la regenerarea ţesuturilor deteriorate, previne anemia şi creşte nivelul de energie.

CUM PREPARĂM CEAIUL DE AFINE

Pentru obţinerea ceaiului avem nevoie de frunze de afin uscate, miere şi bineînţeles apă fiartă. Acest ceai îl puteţi găsi în magazinele specializate sau chiar le puteţi recolta dumneavoastră din sălbăticie. 

Ceaiul de afine se poate face şi din mix de frunze şi fructe.

- punem apa plată la fiert cca. 400 ml. iar când aceasta ajunge la punctul de fierbere stingem focul şi adăugăm 3 linguriţe de frunze uscate de afin şi lăsăm la infuzat 15 minute, filtrăm şi adăugăm 1 linguriţă de miere.

Vom consuma o cană dimineaţa pe stomacul gol şi una înaintea prânzului cu o jumătate de oră.

Alegerea de a consuma acest ceai este o alegere înţeleaptă pentru sănătatea noastră.

Îl putem găsi în magazinele de specialitate pe tot parcursul anului.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

citeşte şi - Efectele terapeutice ale ceaiului din frunze de zmeur

Comentarii