Efectele terapeutice ale ceaiului din frunze de zmeur | Cafeneaua Subiectelor





           Cum preparăm ceaiul din frunze de zmeur şi la ce ne ajută

Acest ceai nu este cel mai popular în rândurile românilor însă el are o mulţime de efecte benefice pentru sănătatea noastră dar în special pentru femei.

Având un conţinut bogat de potasiu, magneziu , fier , vitaminele din complexul B , A, C ,niacină, seleniu şi mangan.

Datorită compoziţiei mare de fier care se află în aceste frunze , sunt foarte benefice pentru persoanele care suferă de anemie . Alături de urzici , ceaiul din frunze de zmeură devine un ceai excelent în combaterea anemiei .


Acest ceai are un efect relaxant asupra musculaturii uterului , contribuind astfel la la calmarea şi ameliorarea crampelor din perioada ciclului menstrual , dar are şi rolul de a reduce volumul de sângerare .

Combinat cu trifoi roşu , ceaiul de frunze de zmeură sporeşte fertilitatea , echilibrând hormonal atât organismul bărbatului dar şi al femeii.

Are un efect antiinflamator , fiind recomandat în ameliorarea simptomeleor artritei şi a gutei , dar este eficient şi în combaterea durerilor de cap.

Conţine antioxidanţi dar şi vitamina E de accea are capacitatea de a de a calma iflamaţiile specifice iritaţiilor cutanate şi a eczemelor. Se poate folosi atât consumat dar şi aplicat comprese pe piele.

Combate eficient constipaţia , ameliorează crampele abdominale şi stimulează digestia , având şi efecte laxative.


INTERN:

 - pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.

- macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.




- infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

EXTERN:

- pentru menţinerea sănătăţii pielii se aplică local sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă, sau cataplasme aplicate local, care se obţin astfel: 1-2 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern.

 Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore;

- pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă.

 Se comercializează în magazinele de specialitate şi îl găsim pe tot parcursul anului .


             VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

citeşte şi ...Ceaiul din frunze de mur şi beneficiile sale

Comentarii