Utilizări ale foliei de aluminiu despre care nu ştiai | Cafeneaua Subiectelor



 TRUCURI PENTRU UTILIZAREA FOLIEI DE ALUMINIU

O folosim periodic în bucătărie, fără a ştii câte întrebuinţări ingenioase poate avea. Uite cum poţi folosi folia de aluminiu altfel decât ştiai.


Utilizări în bucătărie

 Produs de curăţare

Dacă mototoleşti folia de aluminiu, poţi folosi bilă obţinută pentru a freca suprafeţele rezistente la zgârieturi. Curăţarea cu folie de aluminiu e eficientă împotriva ruginii şi mai ales când încerci să cureţi grătare vechi de arsură.

Recăpătă textura zahărului brun cu folie de aluminiu

Dacă foloseşti zahăr brun frecvent, sigur ştii că, deşi e mai sănătos, se strânge destul de uşor în conglomerate. Pentru a reveni la starea iniţială, pune bulgăraşii de zahăr în folie de aluminiu şi dă-i la cuptor pentru 5 minute.

 Previne rugina

Dacă foloseşti burete de sârmă la curăţarea oalelor şi cratiţelor, sigur ştii că acesta va rugini. Pune o bucată de folie sub buretele de sârmă, iar durata de viaţa a buretelui va fi prelungită.

 Curăţă tacâmurile pătate

În cazul în care tacâmurile tale au avut şi zile mai bune, le poţi reda strălucirea. Tapetează un castron cu folie de aluminiu şi pune în el 2 linguri de bicarbonat de sodiu şi 2 linguriţe de sare. Adaugă apă clocotită şi pune tacâmurile în lichid pentru 5 minute, şi astfel îşi vor recăpăta strălucirea.

Alte întrebuinţări ingenioase

 Adaptează bateriile

Când ai nevoie de 2 baterii de dimensiuni mari, să zicem AA, iar tot ce ai tu în casă e de dimensiune mică, să zicem AAA, împătureşte câte o bucată de folie de aluminiu pentru fiecare baterie şi strecoară pătrăţelul de folie odată cu bateria, încât să facă contact.  Astfel, mai amâni puţin momentul în care trebuie să mergi la magazin pentru baterii noi.

Ascute foarfecele


Nu toată lumea are un dispozitiv de ascuţit cuţite, iar foarfeca e ceva mai dificil de ascuţit decât un cuţit. Când lama foarfecei s-a tocit, tot ce trebuie să faci e să împătureşti o folie de aluminiu de 6-7 ori şi să faci tăieturi cât mai multe în straturile de folie.

 Mai multă căldură

Un truc foarte util, mai ales în perioada iernii, este să te foloseşti de folia de aluminiu pentru a îţi încălzi casa puţin mai bine. Majoritatea caloriferelor sunt puse în apropierea ferestrelor, iar pe la ferestre se pierde căldura cel mai mult. Înveleşte un carton cu folie de aluminiu şi pune-l între calorifer şi perete. Folia va reflecta căldura înapoi în cameră.

Un ajutor pentru fierul de călcat

Pune un strat de folie între haina şi masa de călcat. În acest fel, hainele se vor călca mult mai repede, căci folia reflectă căldura înapoi în ţesătură.

Un mediu ambient pentru plante


Există multe plante cărora le place lumina, însă nu cea directă. Înfăşoară pereţii unei cutii joase cu folie de aluminiu, apoi pune ghiveciul în interiorul cutiei.

Comentarii