Ceaiuri care subţiază sângele şi întăresc imunitatea | Cafeneaua Subiectelor



 Ceaiuri pentru întărirea imunităţii şi fluidizare a sângelui

Vârsta este inamicul nostru iar odată cu înaintarea ei corpul nu mai funcţionează la capacitatea sa şi are nevoie de puţin ajutor , iar acest ajutor îl găsim în natură sub formă de plante pe care le putem folosi sub diferite forme .

Urzica este cea mai cunoscută plantă şi despre ea se spune că ajută la schimbarea sângelui şi subţierea acestuia. Este recomandată în afecţiuni ca: anemii , cloroze ,şi alte boli ale sângelui. Are efecte vasoconstrictoare, stimulează circulaţia şi are efecte antiinflamatoare.


Păducelul este recomandat în insuficienţa cardiacă , anghină pectorală dar şi în prevenirea infractului miocardic , îmbunătăţind irigarea cu sânge a inimii şi favorizând activitatea muşchiului cardiac.

Sulfina este cea mai bună plantă în sensul acesta , ea având proprietatea de a dilata vasele periferice , măreşte permeabilitatea şi înlătură vasoconstricţia.

 Este recomandată în tratamentul varicelor , având proprietăţi anticoagulante şi antiinflamatoare aceasta  îmbunătăţeşte circulaţia venoasă , prevenind formarea ulcerelor şi inflamarea venelor varicoase. Se ţin cure de 90 de zile cu infuzie combinată de sulfină , consumându-se 500 ml. zilnic.


Coada calului şi traista ciobanului sunt două plante benefice pentru sănătatea noastră. Traista ciobanului este recomnadată în cură mai îndelungată pentru ateroscleroză şi boli renale , acesta are proprietatea de a restabili presiunea sângelui , iar în amestec cu coada calului proprietatea plantei îşi măreşte beneficiile terapeutice.

 Se macerează 2 linguriţe de amestec cu 2 căni de apă rece timp de 8 ore apoi se filtreaza. Peste plantele rezultate dvom turna o cană cu apă clocotită şi vom lăsa cca.15 minute , apoi filtrăm din nou. Vom amesteca ambele lichide rezultate şi vom consuma cam 100 gr. o zi da una nu.

Păpădia este un bun tonic circulator , curăţă arterele , fiind recomandată în ateroscleroză şi alte afecţiuni . Vom pune 1 linguriţă de plantă mărunţită într-o cană , peste care vom turna apă clocotită până la umplere , acoperim pentru 15 minute , filtră şi consumăm 3 căni zilnic după mese.


                     VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


citeşte şi : Ceaiuri antistres - mod de utilizare şi recomandări

Comentarii