Ceaiul de scorţişoară, un excelent medicament natural | Cafeneaua Subiectelor



UN SUPER MEDICAMENT NATURAL - CEAIUL DE SCORŢIŞOARĂ

Acest condiment originar din Sri Lanka şi sudul Indiei este unul dintre cele mai răspândite condimente din lume.

 Conţine multe componente active precum tanine, carbohidraţi şi uleiuri esenţiale, având şi un mare şi important rol în diferite afecţiuni, având efecte anticancerigene scăzând cantitatea de sânge din tumori astfel că celulele bolnave mor, reduce riscul de limfom, melanom, cancer colorectal şi cervical.


Reduce destul de semnificativ nivelul lipidelor din sânge, în special în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat tip 2, reduce colesterolul, reduce rezistenţa la glucoză şi insulină.

Ceaiul de scorţişoară mai poate fi folosit cu succes în cazuri de gripă şi răceală, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, în cazuri de indigestie pe care o vindecă şi pentru încălzirea corporală fiind foarte recomandat pe tot parcursul sezonului rece.

CEAI DE SCORŢIŞOARĂ - MOD DE PREPARARE 

- 1 linguriţă de frunze de mentă 

- o jumătate de baton de scorţişoară 

- 250 ml. de apă fierbinte 

Se va infuza menta şi scorţişoara în apă fierbinte timp de 7- 8 minute după care se va strecura şi este gata de consum, îndulcit cu miere de albine ne calmează sistemul nervos dar ne şi conferă un răsfăţ al papilelor gustative.

CEAI DE SCORŢIŞOARĂ CU MIERE DE ALBINE

- 1 linguriţă de scorţişoară

- 2 linguri de miere 

- 1 litru de apă fierbinte 

Fierbem apa, adăugăm scorţişoara şi o lăasă la infuzat timp de 30 de minute, după care strecurăm, adăugăm mierea şi îl putem consuma rece sau cald.

Mierea cu scorţişoară ajută la tratarea bolilor cardiovasculare, reduce colesterolul rău, normalizează metabolismul, ajută chiar şi la pierderea kilogramelor nedorite.

Dacă se va consuma seara înainte de culcare va avea efectul curăţării organismului de toxine, pentru îmbunătăţirea digestiei se va consuma o cană de ceai înaintea fiecarei mese.

Însă trebuie ţinut seama ca nu cumva să inhalăm praful de scorţişoară, poate deveni mortal.


                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii

Trimiteți un comentariu