Siropul de propolis - preparare - administrare | Cafeneaua Subiectelor



SIROPUL DE PROPOLIS 

Propolisul este un produs apicol ce se bucură de o foarte mare popularitate în întreaga lume  și asta datorită proprietăților sale, antiinflamatoare cicatrizante, energizante, antiinfecțioase, antitumorale. 

Astăzi vom prezenta o rețetă de sirop de propolis care vă va ajuta la menținerea sănătății și nu numai. 


IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA SIROPULUI DE PROPOLIS 

- 200 ml. de apă plată

- 50 g. de miere cât mai naturală

- 50 g. de propolis

Vom pune apa într-un vas smălțuit în care punem cele 50 g. de propolis. Punem la foc mic cu capac, până când cantitatea de apa se va reduce la jumătate.


 Îl lăsăm la răcit până la nivelul de călduț și-l strecurăm într-un recipient din sticlă, după care adăugăm mierea de albine, agitând recipientul până când aceasta va fi încorporată în sirop. Îl vom păstra la frigider dar nu mai mult de 14 zile.

- pentru viroze respiratorii, tuse, boli inflamatorii, bronșită, astm bronșic, răceală, gripă oboseală, vom administra câte o linguriță după cele trei mese principale.

- pentru leziuni cutanate, se aplică 3-4 picături pe locul afectat, masând ușor.

Propolisul stimulează formarea anticorpilor, fapt ce ne va face sistemul imunitar mai puternic. 

Având în compoziția sa flavonoide, glucide, vitamine, uleiuri volatile, rășini și balsamuri, propolisul este un produs natural aproape perfect pentru o sănătate de fier.

Este contraindicată administrarea siropului persoanelor care suferă de diabet, alergii la miere sau polen, a persoanelor ce suferă de hepatită cronică și copiilor sub vârsta de 2 ani.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Comentarii