Planta minune - Aloe Vera | Cafeneaua Subiectelor




ALOE VERA - ELIXIRUL TINEREŢII 

Aloe Vera este o plantă originară din nordul Africii şi este cultivată în Jamaica , China ,Australia ,Tanzania ,Kenya ,Cuba,Republica Dominicană ,Mexic ,S.U.A  şi asta datorită proprietăţilor sale în cosmetică şi medicina alternativă.


Aloe Vera conţine vitaminele A ,B4 ,B9,B12,,C ,E , dar şi numeroase minerale ca : potasiu , cupru , calciu ,seleniu ,magneziu ,crom,zinc , sodiu.


Aloe Vera are proprietăţi antiseptice ,analgezice ,antioxidante , antialergice şi antiinflamatorii. 

Dintre cele mai populare produse pe bază de aloe vera sunt gelurile împotriva durerilor provocate de artrită , reumatism , dureri de coloană , sciatică  şi de alte afecţiuni osoase şi musculare , dar şi a unor afecţiuni ale pielii , ameliorează arsurile solare , calmează iritaţiile. .


Aloe Vera are beneficii asupra sistemului imunitar , pentru sănătatea cavităţii bucale , îmbunătăţeşte memoria , ajută în cazurile de constipaţie având şi efect laxativ ,are beneficii asupra aparatului digestiv. 

Planta de aloe vera este folosită în mai multe forme , de la gelul care se află în interiorul frunzelor , până la capsulele cu extract de aloe ,suc şi creme.

Este folosită cu mare succes şi în industria cosmetică începând de la creme hidratante , antiriduri , antiacneeice până la loţiuni , şampoane, măşti .


IATĂ UN MACERAT DIN MIERE ŞI FRUNZE DE ALOE VERA



Pentru a prepara maceratul avem nevoie frunzele unei plante de aloe vera ce nu a mai fost udată în ultimile 5 zile , iar în alegerea frunzelor este indicat să le alegem pe cele dinspre exterior  deoarece acestea au un conţinut mai bogat de antioxidanţi.

În funcţie de cât macerat dorim să preparăm , astfel  încât incat procentul sa fie: 40% aloe vera şi 60% miere , vom spăla frunzele şi le vom pisa foarte bine  şi vom folosi atât sucul cât şi planta stoarsă.

 Avem nevoie de miere în care vom amesteca sucul şi planta astfel ca la 500 gr. 
de miere să adăugăm 200 gr. de suc cu plantă, vom mai adăuga zeama de la 2 lămâi şi 2 linguriţe de propolis apoi amestecăm bine , punem compoziţia obţinută într-un borcan care se închide ermetic şi lăsăm la macerat timp de 2 săptămâni la temeperatura camerei , la loc întunecos. 

Dacă doriţi să preparaţi mai puţin macerat atunci vă raportaţi la cantităţile pe care le calculaţi pentru toate ingredientele .


După trecerea celor 2 săptămâni , putem începe tratamentul şi vom lua o linguriţă de macerat cu 30 de minute înaintea fiecărei mese , iar perioada de administrare poate ajunge şi la 1 an , însă va trebui să scoatem din alimentaţia noastră o parte din alimentele dulci , ţinând seama că am adăugat mierea .


Iată la ce ne ajută acest macerat de aloe vere şi miere :

-  creşte imunitatea

- previne afecţiunile respiratorii

- stimulează detoxifierea colonului

- tratează ficatul gras , obosit dar este recomandat şi în hepatite

- scade colesterolul , menţinând în parametri tonusul cardiovascular

- previne anemia provocată de curele de slăbire


pprevine cancerul

-întârzie procesul de îmbătrânire

- curăţă tenul de coşuri şi acnee

stopează căderea părului şi-l regenerează ,previne albirea rematură a acestuia


- luptă împotriva infecţiilor sau inflamaţiilor cronice , abcese , artroze.

- ajută organismul în covalescenţă

- menţine tinereţea şi  frumuseţea


                    VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE  !


citeşte şi - Tinctura de lămâie şi beneficiile sale. Află la ce te ajută şi cum se prepară

Comentarii