CUM PREPARĂM RENUMITA SOCATĂ
Dacă mai acum câteva zile v-am prezentat reţeta de sirop de soc , ei bine astăzi vom vorbi şi despre sucul de soc sau socată .
Acest suc nu este numai un simplu suc gustos şi foarte binevenit în zilele călduroase ale verii , el este şi un bun remediu naturist care ne vindecă de constipaţie şi problemele intestinale , întăreşte sistemul imunitar , contribuie la o digestie mai bună .
Florile de soc pot şi adăugate chiar şi în compoturi de fructe, dulceţuri şi gemuri , dându-le acestora o savoare aparte.
IATĂ CUM PREPARĂM SOCATA :
- 1 kg zahăr
- 2 lămâi galbene
- 2 lămâi verzi ( dacă nu aveţi posibilitatea folosiţi 1 galbenă în afara celor 2 de mai sus )
- 14 flori de soc
- 1o litri apă plată
Vom spăla florile de soc foarte bine , cu grijă deoarece printre micile inflorescenţe mai trăiesc musculiţe, după care le punem într-un borcan de 10 litri împreună cu zahărul ( dacă nu aveţi recipiente de 10 litri împărţiţi florile şi zahărul în mod egal în funcţie de ce recipiente aveţi la îndemână ) , vom spăla lămâile şi le vom tăia în 4 , le vom stoarce peste florile de soc şi zahăr şi vom adăuga şi sferturile de lămâie stoarse.
Adăugăm apă şi vom mesteca până când zahărul se va dizolva . Vom completa cu apă plată până la umplerea borcanului pe care îl vom aşeza la soare 4-5 zile.
Borcanul nu trebuie să fie astupat etanş , doar cu ceva cât să nu intre insecte sau praf în el , vom amesteca zilnic .După cele 4-5 zile vom filtra sucul şi-l vom depozita în sticle pe care le vom păstra la frigider .
citeşte şi ...Siropul de soc , un răsfăţ al verii
Comentarii
Trimiteți un comentariu