Sucul de soc - preparare



CUM PREPARĂM RENUMITA SOCATĂ 

Dacă mai acum câteva zile v-am prezentat reţeta de sirop de soc , ei bine astăzi vom vorbi şi despre sucul de soc sau socată .


 Acest suc nu este numai un simplu suc gustos şi foarte binevenit în zilele călduroase ale verii , el este şi un bun remediu naturist care ne vindecă de constipaţie şi problemele intestinale , întăreşte sistemul imunitar , contribuie la o digestie mai bună .

 Florile de soc pot şi adăugate chiar şi în compoturi de fructe, dulceţuri şi gemuri , dându-le acestora o savoare aparte.

IATĂ CUM PREPARĂM SOCATA :

- 1 kg zahăr

- 2 lămâi galbene 

- 2 lămâi verzi ( dacă nu aveţi posibilitatea folosiţi 1 galbenă în afara celor 2 de mai sus )

- 14 flori de soc 

- 1o litri apă plată


Vom spăla florile de soc foarte bine , cu grijă deoarece printre micile inflorescenţe mai trăiesc musculiţe, după care le punem într-un borcan de 10 litri împreună cu zahărul ( dacă nu aveţi recipiente de 10 litri împărţiţi florile şi zahărul în mod egal în funcţie de ce recipiente aveţi la îndemână ) , vom spăla lămâile şi le vom tăia în 4 , le vom stoarce peste florile de soc şi zahăr şi vom adăuga şi sferturile de lămâie stoarse. 

Adăugăm apă şi vom mesteca până când zahărul se va dizolva . Vom completa cu apă plată până la umplerea borcanului pe care îl vom aşeza la soare 4-5 zile. 

Borcanul nu trebuie să fie astupat etanş , doar cu ceva cât să nu intre insecte sau praf în el , vom amesteca zilnic .După cele 4-5 zile vom filtra sucul şi-l vom depozita în sticle pe care le vom păstra la frigider .

citeşte şi ...Siropul de soc , un răsfăţ al verii

Comentarii