
CUM PREPARĂM CEAIUL PENTRU INIMĂ
Fiind sezonul călduros mulți dintre noi trebuie să avem mai multă grijă de inima noastră indiferent de vârstă .
Chiar dacă nu ne știm cu probleme cardiace nu este niciun pericol să protejăm inima pe cale naturală.
Consumul de alcool în special bere pe vreme de caniculă nu face decât să crească presiunea sângelui și să supună inima la un efort suplimentar.
Pentru a proteja inima și organismul sunt recomandate fructele și legumele , ceaiurile , sucurile naturale.
Pentru a obţine un ceai eficient pentru protejarea inimii ne trebuie un mix de plante :
Păducelul - îmbunătăţeşte circulaţia cardiovasculară şi este recomandat în insuficienţa cardiacă gradu I şi II , dilată vasele de sânge coronariene , toniifcă muşchii inimii ,reduce starea de oboseală şi ale dificultăţilor respiratorii , menţine tensiunea arterială , scade nivelul colesterolului şi a trigliceridelor şi previne bolile cardiovasculare.
Roiniţa - reduce tensiunea arterială ,protejează inima împotriva leziunilor , reduce ritmul cardiac crescut , reglează bătăile inimii , tratează palpitaţiile .
Teiul - este recomandat în răceli , insomnii ,anxietate, depresie ,tensiune nervoasă şi musculară , migrene , hiperactivitate , tulburări digestive ,isterie , îmbunătăţeşte circulaţia cardiovaculară şi este recomandat în angină , palpitaţii , ateroscleroză .
Hibiscus - scade tensiunea arterială sistolică şi diasistolică , colesterolul , trigliceridele , greutatea corporală şi grăsimea corporală , indicele de masă coroprală.
CE NE TREBUIE PENTRU A PREPARA MIXUL DE PLANTE :
- 15 gr. de fructe de păducel
- 15 gr. de hibiscus
- 30 gr. de roiniţă
- 30 gr. de frunze de păducel
- 30 gr. de frunze de tei
Amestecăm toate plantele bine pe care le vom depozita în hârtie , pungă , plic, sau borcan de sticlă cu capac ermetic , mixul va cântări 120 gr. ceea ce înseamnă că vom avea din el dstul de multă vreme .
Pentru o cană de ceai vom pune 3 linguriţe de mixul de plante peste care vom turna apă clocotită până la umplerea cănii , acoperim şi lăsăm la infuzat cca. 15 minute după care filtrăm şi consumăm rece sau călduţ , simplu sau îndulcit cu puţină miere.
Vom consuma 1-2 căni pe zi .
Toate plantele le putem procura din magazinele de specialitate , pe tot parcursul anului.
VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
Comentarii
Trimiteți un comentariu