Ceaiuri cu efecte puternice antiîmbătrînire | Cafeneaua Subiectelor



                   CEAIURI ANTIÎMBĂTRÂNIRE 

Cu toţii am auzit expresia CEAIUL DE LA ORA 5 , în jurul acestei expresii s-au creat cluburi în care se servea ceaiul, se discuta,în astfel de cluburi a apărut şi faimosul personaj a lui Jules Verne din romanul Ocolul pământului în 80 de zile , celebrul Phileas Fogg, acest obicei englezesc chiar nu este doar un moft , el ne ajută să prevenim procesul de îmbătrânire al organismului deoarece un ceai potrivit ne menţine metabolismul activ . 

Specialiştii au constatat că cea mai bună oră pentru a servi ceaiul este ora 5 (17.00) , atunci se spune că organismul are nevoie de un tonic pe care-l putem găsi în ceai.


Cele mai recomandate ceaiuri cu toate că-s destul de exotice sunt ceaiul de Rooibos , acestea fiind cunoscut şi sub denumirea de ceaiul roşu , culoare sa este dată de uşoara fermentare a frunzelor şi a cantităţii mari de fenoli care are un efect antioxidant puternic.

.Acest ceai roşu ne oferă un plus de energie ca şi când am consuma 20 de legume şi fructe . Îl vom prepara dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă .

Ceaiul verde este şi el un bun energizant , şi cunoaştem faptul că are în compoziţia sa cofeină , având şi el efecte antioxidante ,iar în combinaţie cu iasomie îi vei creşte valoarea terapeutică semnificativ. 

Trebuie să ţinem seama la prepararea sa să nu folosim apă clocotită ( să nu depăşească 70 de grade ) iar perioada de infuzare să nu depăşească mai mult de 2 minute.


Ceaiul de hibiscus este recomandat pentru colesterol mărit , fiind foarte bogat în vitamina C acesta ajută la prevenirea creşterii colesterolului rău din sânge menţinându-ne astfel şi tensiunea arterială.

Pentru prepararea acestui ceai folosim 2 linguri de plantă la 750 ml. de apă clocotită pe care le vom lăsa la infuzat cca.10 minute . Nu se recoamndă femeilor gravide şi celor care alăptează.


Pentru detoxifiere este recomandat ceaiul de păpădie  , pe care îl preparăm din 2 linguri de păpădie peste care turnăm 300 ml. de apă clocotită pe care o lăsăm la infuzat timp de 10-15 min. Vom consuma zilnic în 2 căni cu 30 de minute înainte de masă , pe o perioadă de 25-30 de zile .


                    VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii