Ceaiul de lucernă şi beneficiile sale | Cafeneaua Subiectelor



                     UIMITOARELE BENEFICII ALE CEAIULUI DE LUCERNĂ 


Ceaiul din lucernă este un ceai mai neobişnuit, sau mai bine spus nu prea popular în multe zone ale ţării noastre. Lucerna conţine aproape toate vitamine şi mineralele cunoscute şi necesare sănătăţii  noastre.

Fiind numită şi VINDECĂTORUL CU O MIE DE PROPRIETĂŢI, are puterea de a ne fortifica sistemul imunitar, mai ales persoanelor vârstnice, anihilează şi elimină rezidurile acumulate în organism, şi totodată măreşte rezistenţa la efort.


Cu un conţinut de vitaminele B6, C, D , E, K , enzime, substanţe antiinflamatoare şi betacaroten şi vitamina U, acestea ajută tubul digestiv  în refacerea mucoasei lezate a stomacului şi a întregului tub digestiv. Are efecte alcalinizante ceea ce face să anihileze acidul gastric, iar conţinutul crescut de fibre,  o face un uşor laxativ şi astfel combate constipaţia.

Vitaminele B6, D şi E din conţinutul lucernei  dar şi fosforul şi calciul, o recomandă pentru fortificarea sistemului osos şi a dentiţiei la copii.

Lucerna mai conţine opt aminoacizi esenţiali iar astfel ajută la scăderea nivelului colesterolului rău, ajută la alcalinizarea organismului, prevenind afecţiunile cardiovasculare şi chiar infarctul miocardic.

Frunzele lucernei conţine fitosterogeni care sunt un bun adjuvant în reglarea ciclului menstrual, dar contribuie eficient şi la creşterea şi stimularea lactaţiei în cazul femilor care alăptează.

Conţinutul crescut de fibre ajută la absorbţia şi eliminarea toxinelor din organism, purificând sângele, iar o cură de 3-4 săptămâni cu ceai de lucernă va creşte uimitor rezistenţa fizică şi psihică, va întări sistemul imunitar, va încetini procesul de îmbătrânire şi ne va conferi un somn odihnitor.


Ceaiul de lucernă mai poate fi folosit cu succes şi pentru prevenirea cancerului, este indicat pentru artrită, astm, respiraţie neplăcută, mirosul neplăcut al transpiraţiei corporale, diabet, febră, carii dentare, osteoporoză, infecţii determinate de ciuperci, pentru dureri reumatice şi articulare, pentru afecţiuni ale vezicii urinare, scade riscul infecţiilor şi accelerează vindecarea rănilor, însă este şi un bun detoxifiant pentru ficat.

Nu este recomandat persoanelor care urmează tratamente anticoagulante, celor care folosesc anticoncepţionale şi persoanelor bolnave de lupus.

Pentru a prepara acest ceai minunat pentru sănătatea noastră avem nevoie de 1 linguriţă de plantă uscată peste care se toarnă o cană cu apă clocotită, lăsăm la infuzat cca. 15 minute, strecurăm şi consumăm 2 căni o dată la 2 zile, pe o perioadă de 2 luni, se va face pauză de minum o lună iar dacă este nevoie vom relua.

Sunt sigur că veţi fi surprinşi cât de benefică este banala lucernă pentru sănătatea noastră.

Ceaiul de lucernă îl putem procura pe tot parcursul anului din magazinele de specialitate .

                VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Comentarii