Ceaiul din frunze de mur şi beneficiile sale | Cafeneaua Subiectelor




                      CUM PREPARĂM CEAIUL DE MUR ŞI LA CE NE AJUTĂ

Cunoaştem cu toţii fructele gustoase ale murului din care se prepară dulceţurile inconfundabile, însă despre acestea vom vorbi altă dată, astăzi ne vom canaliza atenţia asupra frunzelor acestuia şi la ce ne poate ajuta în sănătate.

Aceste frunze conţin tanini, flavonoide, acizi și vitamina C pe care o găsim într-un procent foarte mare. Frunzele murului au cea mai mare putere vindecătoare, cu proprietăţi dezinfectante, cicatrizante, antihemoragice şi reglatoare hormonale.

Pentru uz intern frunzele sunt folosite pentru combaterea diareei, infecţii urinare, colici, inflamaţii ale faringelui şi cavităţi bucale, luptă împotriva bronşitei, a afecţiunilor rinichilor, a celor pulmonare şi enterocolitelor.


Pentru uz extern sunt recomandate pentru tulburări minore de insuficienţă venoasă şi chiar hemoroizi.




Infuzia se prepară diferit în funcţie de destinaţie :

Pentru gingivite şi stomatite vom folosi pentru infuzie 2 linguri de frunze peste care turnăm o cană de apă clocotită, strecurăm, lăsăm la răcit şi vom face gargară de 3-4 ori pe zi.

Pentru leucoree vom opări 2 linguri de frunze de mur cu o cană de apă clocotită, lăsăm la răcit şi strecurăm. Se va folosi irigatorul de 2 ori pe zi timp de o săptămâna, vom face o pauza de 5 zile, iar la nevoie se va relua, iar pentru un efect maxim şi pentru reducerea inflamaţiei putem adăuga jumătate de linguriţă de muşeţel.


Pentru hemoroizi şi fisuri anale opărim 5 linguri de frunze de mur în 2 litri de apă clocotită, lăsăm la răcit, strecurăm şi facem băi de şezut cca. 10 minute, după care vom lua frunzele pe care le-am strecurat şi le vom folosi ca pe o cataplasmă ce o vom ţine timp de o oră pe anus.

Aceste frunze se găsesc tot timpul anului în magazinele de specialitate, așa că doar cu o simplă vizită la un astfel de magazin , ne putem procura prețiosul ceai.


                VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii