Remedii naturiste împotriva crizelor de fiere | Cafeneaua Subiectelor



                       REMEDII NATURISTE PENTRU CRIZELE DE FIERE

Cauzele principale ale îmbolnăvirii fierii sunt alimentaţia, oboseala şi chiar şi stresul. Având funcţia primară de a colecta şi concentra bila pe care organismul o foloseşte la digerare, de la o anumită vârstă cu toate cele mai sus menţionate, fierea începe să funcţioneze defectuos şi provoacă dureri, pe care de cele mai multe ori le confundăm cu dureri ale ficatului. 


Simptomele prin care fierea ne anunţă că este afectată sunt în general, greaţa şi senazaţia de vomă, balonarea şi indigestia, durere în parte dreaptă sus sau mai spre centru, ea putând să radieze şi până spre umăr, dureri de cap, febră.

IATĂ CÂTEVA REMEDII NATRURISTE CARE LUPTĂ PENTRU SĂNĂTATEA FIERII 

Ridichea neagră din care se prepară un sirop plăcut gustului şi foate eficent. Vom pune într-un castron  ridiche neagră, curăţată şi tăiată felii, peste care punem un strat de zahăr, apoi iar un strat de felii de ridiche şi le vom acoperi cu un strat de zahăr, pe care le vom lăsa la macerat timp de 2 zile la temperatura camerei, ridichea se va înmuia şi va rezulta siropul, pe care-l vom consuma 4 -6 linguri pe zi.

Cicoarea este şi ea un bun remediu naturist pentru bolnavii care au probleme biliare şi  de ficat. Infuzia de cicoare ne va ajuta, deoarece prin acţiunea sa colerică  ajută secreţia bilei, provocând o diureză crescută. 

Cu un gust destul de neplăcut ( amar) cicoarea este cea mai populară plantă în bolile de ficat şi fiere.

Se prepară din 2 linguriţe de plantă adăugate la 250 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol.  Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de min. înainte de mese. 


Contraindicatii:

Gastrită hiperacidă, ulcer gastric, sarcină, alăptare, alergie la cicoare.

Păpădia şi ea este un remediu foarte bun care ne ajută la funcţionarea optimă a ficatului şi a bilei. Cu efecte detoxifiante şi stimulative, ajută la drenarea şi eliberarea bilei în circuitul digestiv. Infuzia de păpădie se realizează din 2 linguriţe de plantă peste care se toarnă o cană cu apă fierbinte. Se bea 3 ceaiuri zilnic, înaintea meselor.

Sunătoarea sub formă de infuzie, are ca acţiune, stimularea activităţii biliare şi de prevenire a calculilor. Dintr-o linguriţă de plantă peste care vom turna o cană de apă clocotită vom obţine ceaiul, după care vom acoperi cana timp de 10 minute, apoi strecurăm şi bem. Se va consuma 3 căni zilnic timp de 3 săptămâni.

Măceşele stimulează secreţia biliară şi totodată elimină toxinele la nivelul ficatului. Infuzia se prepară dintr-o lingură de măceşe la o cană de apă clocotită pe care o lăsăm la infuzat 30 de minute, consumăm 2 căni zilnic.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ - I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii