
ALIMENTE CARE SCAD COLESTEROLUL
Colesterolul mărit înseamnă riscuri, înseamnă că oricând poate provoca un atac de cord şi multe alte complicaţii caridovasculare, iar pentru prevenirea acestuia putem aduce chiar noi o schimbare și asta constă în schimbarea modului de viaţă. Cu mai multă mişcare, cu o dietă mai adecvată şi automat pierderea greutăţii corporale, toate acestea scad semnificativ valorile colesterolului rău din sânge.
Anumite alimente ne pot fi aliaţi în această luptă împotriva scăderii colesterolului.
Fasolea este bogată în vitamine, minerale şi complex B, fibre şi proteine, adăugată în meniu reduce foarte mult colesterolul atât timp cât totalul caloriilor consumate sunt de valori mici.
Migdalele, sunt o gustare excelentă, fiind bogate în minerale, vitamine, complex B , vitamina E, grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, pot scădea nivelul colesterolului crescut chiar şi cu 20 % dacă sunt consumate regulat.
Nucile sunt o sursă extrem de bogată de vitamina E, complex B dar şi de acizi graşi cât şi omega 3. Consumul lor regulat poate scade nivelul colesterolului chiar şi cu 15 % , îmbunătăţeşte funcţia vaselor sanguine şi reduce inflamaţia.
Sucul de portocale este o sursă importantă de vitamina A, B, C , potasiu, magneziu iar consumul zilnic al sucului reduce semnificativ nivelul de colesterol.
Somonul şi tonul conţin acizi graşi şi omega-3 contribuind eficient la reducerea nivelului colesterolului însă şi heringul şi sardinele au un conţinut bogat de omega-3, în general peştele este bogat în proteine şi minerale .
Lintea este foarte bogată în fibre, vitamine şi minerale ale complexului B, ca şi la fasole este foarte eficientă într-o dietă care nu este bogată caloric scăzând colesterolul rău din sânge.
Avocado conţine acizi graşi mononesaturaţi, steroli vegetali, bogat în vitamine şi fibre, complexe B şi vitamina K, adăugat la o dietă sănătoasă scade colesterolul destul de evident.
Soia, datorită proteinei din conţinutul său are un efect benefic asupra colesterolului, astfel consumând lapte de soia sau tofu în porţii duble pot reduce colesterolul cu 5 %, fiind şi o excelentă sursă de acizi graşi omega-3 minerale şi vitamine.
Uleiul de măsline este cea mai renumită sursă de acizi graşi şi reduce colesterolul dar şi inflamaţiile, adăugat în dietă în locul grăsimilor, la gătit sau salate, va avea efecte uimitoare.
Ovăzul este şi el în lista acestor alimente care scad colesterolul rău din sânge pe care îl poate reduce cu pâna la 20 %, datorită conţinutului de fibre beta-glucan, de fibre şi proteine.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!
Comentarii
Trimiteți un comentariu