CUM PREPARĂM CEAIUL DE BANANE ŞI LA CE NE AJUTĂ
Bananele sunt fructele care au un conţinut bogat în fier, care combate anemia , potasiu care ne stimulează intelectul , fibre care normalizează tranzitul intestinal , efecte calmante pentru sistemul nervos datorită conţinutului de vitamine ale gamei B şi reduce riscul de accidente cardiovasculare.
Însă astăzi vom afla că şi cojile bananelor sunt extrem de benefice pentru organismul nostru.
Este cel mai puternic somnifer natural , datorită conţinutului său de substanţe combinate , având un uimitor efect asupra organismului nostru , astfel doar o cană de ceai poate combate insomnia şi chiar stresul , însă din păcate nu mulţi cunoaştem proprietăţile ceaiului din coji de banane care ne ajută să avem un somn lung şi liniştit .
Coaja de banană conţine magneziu care combate excelent întreruperea somnului , potasiu care ne ajută în relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge iar tripofanul este un aminoacid care este folosit foarte frecvent în tratarea tulburărilor de somn.
Un proverb vechi din orient spune : CINE DOARME BINE, ARE PARTE DE O VIAŢĂ LUNGĂ.
Aşa că acest ceai chiar nu-i de neglijat şi este recomandat persoanelor care au probleme legate de odihnă , stres, insomnie . Dacă totuşi vi se pare că ceaiul din coji de banane nu poate fi chiar estetic sau mai ştiu eu din anumite principii , atunci putem folosi toatăbanana.
Spălăm banana cu bicarbonat sau oţet de mere şi-i vom tăia capetele , punem la fiert 1 litru de apă , iar în momentul când apa clocoteşte punem banana întreagă pe care o vom lăsa să fiarbă timp de 10 minute după care scoatem banana şi turnăm ceaiul în cană iar pentru o savoare deosebită presărăm puţin praf de scorţişoară . Îl vom consuma cu o oră înainte de culcare.
Acelaşi procedeu îl vom face şi cu cojile de banane, însă ne va trebui cojile de la 4-5 banane.
Suplimentar
Nu este recomandat ca bananele să le păstrăm la frigider , deoarece miezul se va înegri , însă dacă totuşi le dorim păstrate , le vom pune în congelator , dar curăţate de coajă sau sub formă de piure.
Cum recunoaştem bananele bune
Cu cât coaja este mai galbenă cu atât miezul va fi mai dulce şi mai parfumat.
Cum le păstrăm mai mult timp galbene
Bananele oxidează foarte repede şi îşi schimbă culoare destul de rapid ,iar ca să le menţinem frumoase şi galbene le vom stropi cu suc de lămâie.
VĂ DORESC SĂNĂTATE CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
Mai puteţi citi şi : ( apăsaţi pe titlul albastru ) Ceaiuri din coji de legume şi fructe
Comentarii
Trimiteți un comentariu