
CUM NE REFACEM ORGANISMUL DUPĂ MESELE DE SĂRBĂTORI
Mesele de sărbători sunt întotdeauna foarte bogate în grăsimi animale , dulciuri , preparate din carne şi patiserie , toate la un loc sunt un adevărat festin pentru papilele gustative însă nu şi pentru ficat , inimă , aparat digestiv .
Adevărat că este aproape imposibil să te abţii în faţa acestor tentaţii culinare mai ales dacă eşti un personaj cumpătat în alimentaţie .
După aceste mese pe care pe drept cuvânt le putem numi şi abuzuri, organismul tău simte nevoia de o curăţire , care va stimula digestia şi te va face să te simţi mult mai bine , însă pentru asta avem nevoie să recurgem la ceiauri care ne vor ajuta să scăpăm de această problemă.
Iată câteva remedii naturiste prin care îţi vei ajuta organismul să scape de grăsimi şi toxinele acumulate .
Ceaiul de mentă - este un bun remediu împotriva indigestiilor ,a balonării şi a infecţiilor gastrointestinale , dar poate trata chiar şi toxinfecţiile alimentare.
Ceaiul de păpădie - combate eficient constipaţia , are un bun efect diuretic , îmbunătăţeşte tranzitul intestinal , uşurează digerarea grăsimilor , însă trebuie folosit cu multă atenţie de către cei care suferă de afecţiuni ale stomacului ,ca ulcer şi gastrită hiperacidă.
Ceaiul de muşeţel - este recomandat pentru toate afecţiunile aparatului degestiv , ajutând la îmbunătăţirea tranzitului intestinal , reglează secreţia sucurilor digestive . Pentru o digestie mai bună este recomandată infuzia de muşeţel cu mentă . Pentru dureri de stomac şi arsuri ceaiul de muşeţel este un adevărat inamic.
Ceaiul de rozmarin este recomandat pentru tratarea indigestiei şi durerilor abdominale . Este un bun antioxidant şi totodată reduce spasmele apărute la nivelul tractului digestiv , stimulează producerea şi eliminarea bilei.
Ceaiul verde - este un bun laxativ care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal ajutând la descompunera alimentelor . Consumat zilnic el te va ajuta să scapi de kilogramele în plus , având şi efecte antiinflamatorii, prevenind inflamare imtestinelor.. Aceasta este recomandat a fi consumat în prima jumătate a zilei datorită efectului dat de cofeină.
Ceaiul de ananas - are proprietăţi antiinflamatoare datorită enzimei bromeliană care acţionează benefic asupra aparatului digestiv reglând tranzitul intestinal. Ceaiul se face din coaja ananasului.
Ceaiul de ghimbir - tratează orice problemă digestivă , previne balonarea , gazele şi fermentaţia stomcală , este recomandat în cazuri de greţuri , contribuie la detoxifierea organismului.
Ceaiul de pelin - tratează afecţiunile aparatului digestiv , este un bun depurativ , stimulează ficatul şi ajută la elimarea toxinelor , are proprietăţi tonice şi antibacteriene , este recomandat în problemele digestive , ulcer , enterocolite şi chiar şi diaree.
Ceaiul de cicoare - este bun în tratarea constipaţiei , pentru diaree, revigorează şi regenerează ficatul. Este indicată infuzia preparată din două linguriţe de flori de cicoare şi 250 ml. de apă fiartă, lăsat la infuzat 15 minute.
Ceaiul de anghinare - alungă gazele , calmează stomacul şi relaxează muşchii intestinali , reglează tranzitul intestinal şi digestia . Se consumă 2 căni de ceai pe zi , înainte de prânz şi cină.
VĂ DORESC SĂNĂTATE ,CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
Comentarii
Trimiteți un comentariu