Ceaiuri pentru un somn odihnitor | Cafeneaua Subiectelor



 Ce ceaiuri să consumăm înainte de culcare

Stresul acumulat peste zi şi toţi factorii externi, poularea, grijile şi tot ce ne înconjoară au efecte negative asupra întregii noastre activităţi de peste zi dar şi asupra somnului.

 Zile stresante şi obositoare nu fac decât să ne forţeze ficatul dar şi creierul, aceste două organe au cea mai acută nevoie de linişte şi odihnă binefăcătoare.

Din păcate de cele mai multe ori din cauza oboselii nu ne putem odihni sau dormi aşa cum ar trebui. Iată că vin cu nişte remedii naturiste pentru calmare şi pentru un somn bun.

Aceste remedii naturiste sub formă de ceaiuri sun binevenite în serile când ne simţim prea obosiţi şi încordaţi.


Cojile de banană, deşi este un ceai destul de ciudat este un remediu foarte bun al insomniacilor, fiind bogate în magneziu şi potasiu, aducând o stare de linişte, contribuind la relaxarea muşchilor vei dormi rapid şi adânc. 

Spală o coajă de banană, taie-i capetele şi în 500 ml de apă clocotită le fierbi 10 minute. 

Se va consuma cald, cu o oră înainte de a te culca.

Scorţişoara relaxează corpul, fiind bogată în nutrienţ , minerale, vitamine, antioxidanţi, grăsimi, având şi proprietăţi antiinflamatoare, ceaiul de scorţişoară reduce riscul de a înbolnăvi inima, îmbunătăţeşte insulina, are un puternic efect anidiabetic, scăzând nivelul zahărului din sânge.

Pune un vărf de linguriţă de scorţişoară într-o cană cu apă fierbinte şi las-o la infuzat cca. 10 minute. Consumă ceaiul cu o jumătate de oră înainte de dormi.

Rădăcina de valeriană este un sedativ destul de uşor, cine nu a probat acest ceai e momentul să-l încerce, acţionând ca un sedativ are rolul de a transmite creierului că a sosit vremea pentru o odihnă binemeritată.

 Este benefic pentru persoanele cu anxietate, depresivi, au probleme de memorie, insomnie, sau hiperactivi.

Pune o linguriţă de plantă într-o cană peste care toarnă apă fiartă şi las-o la infuzat 10 minute după care consumă ceaiul înainte de culcare dar îl poţi consuma în orice moment al zilei.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii