PULBEREA DIN COJI DE OUĂ ŞI BENEFICIILE SALE
Poate mulţi dintre noi ştiu despre cojile ouălelor că se folosesc de ceva timp în scopuri medicinale datorită proprietăţilor benefice asupra corpului uman pe care le posedă .
Ca un simplu exemplu, o jumătate de linguriţă de praf din coajă de ou conţine cca. 1000 - 1500 de miligrame de calciu , ceea ce reprezintă cam 90% din doza zilnică recomandată . Ele conţin şi fier, zinc, cupru, fosfor, mangan, fluor, clor, molibden.
Iată câteva dintre beneficii :
- calmează simptomele gastritei şi ulcerului, pisăm cojile de la 3 ouă, luăm un vărf de cuţit din pulberea de coji pe care o vom amesteca cu 2 linguri de zeamă de lămâie şi păstrăm la frigider 4 ore până cojile se vor fi înmuiat bine, amestecăm în 100 ml. de lapte fierbinte şi-l vom consuma dimineaţa pe stomacul gol şi seara înainte de culcare.
- îmbunătăţeşte funcţionarea glandei tiroide, avem nevoie de cojile de la 8 ouă pe care le vom pisa, turnăm peste ele zeama de la două lămâi şi depozităm pentru 3-4 zile la frigider, în momentul în care cojile s-au înmuiat foarte bine scoatem recipientul de la frigider, strecurăm şi amestăcăm cu 1 litru de alcool de 40% -50% şi 1 kg. de miere după care o vom păstra 7 zile înainte de consum. Se va administra o linguriţă după fiecare masă.
- întăreşte organismul şi curăţă sângele, folosim cojile de la 5 ouă, le zdrobim şi le vom pune în 3 litri de apă plată pe care o vom păstra la frigider timp de 7 zile după care vom putea consuma 3 pahare zilnic între mese. Gustul va putea fi atenuat cu zeamă de lămâie.
- remineralizează şi întăreşte dinţii, deoarece prin nutrienţii din compoziţia lor, cojile de ou ne ajută la prevenirea şi vindecarea cariilor, având o cantitate mare de calciu şi alte 27 de minerale, asemănându-se foarte mult dinţii noştri ca şi compoziţie.
- ne întăreşte oasele, datorită conţinutului bogat de calciu
- ne îmbunătăţeşte elasticitatea articulaţiilor, prin conţinutul lor de acid hialuronic şi glucozamină acestea îmbunătţesc elasticitatea articulară.
- reduce colesterolul rău şi ajută organismul la producerea unor celule mai sănătoase şi scade tensiunea arterială.
- calmează durerea provocată de osteoporoză senilă şi ajută femeile aflate în perioada de menopauză să ateneuze din durerile provocate de aceasta dar şi să le menţină o stare bună.
Iată ce ne trebuie să obţinem corect această pulbere din coji de ouă.:
- 10 ouă
- regula numărul unu este acea de a folosi exclusiv ouă de ţară
- punem ouăle la fiert pentru 10 minute
- cât timp se fierb, încălzim cuptorul la 200 grade
- după s-au fiert le lăsăm la răcit după care curăţăm coaja
- luăm cojile şi le aşezăm pe o foaie pentru copt, le introducem în cuptor pentru 20 de minute la 200 grade.
- le scoatem din cuptor le lăsăm să se răcească şi le vom măcina bine în mojar sau râşniţă de cafea pănă vom obţine o pulbere cât mai fină.
- vom păstra pulberea într-un recipient din sticlă cu capac.
- Se va administra o jumătate de linguriţă dimineaţa după micul dejun, de preferat este să amestecăm cantitatea de pulbere cu o linguriţă de miere, aşa va fi mai uşor de administrat, după care vom bea cel puţin un pahar cu apă, asta pentru a dizolva pulberea şi pentru a fi mai uşor de absorbit de către organism. Se va consuma întreaga cantitate de pulbere, după care se va face o pauză de 30 de zile şi se va relua dacă este necesar.
VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
Comentarii
Trimiteți un comentariu