Cura cu ceai de rozmarin | Cafeneaua Subiectelor



CURA CU CEAI DE ROZMARIN

Rozmarinul este cunoscut mai mult un ingredient folosit în bucătărie, decât o plantă medicinală cu multe proprietăți benefice pentru sănătate.

Apreciat ca un tonic şi un remediu foarte eficient pentru :

- stimularea memoriei 

- protejarea creierului de daunele radicalilor liberi 

- creşterea capacităţii de concentrare 



- îmbunătăţeşte performanţa cognitivă

- combate bolile neurodegenarative

- previne îmbătrânirea creierului 

- combate inflamaţiile 

- menţine sănătatea ochilor 

- previne apariţia cancerului şi a tumorilor .


Sunt destule motive să includem această plantă în consumul nostru zilnic?  Îl putem folosi ca aromatizant pentru diferite feluri de mâncare dar şi sub formă de ceai, având pe lângă prprietăţile curative mai sus menţionate şi rolul de detoxifiant susţinând procesul de eliminare a limfei bolnave.

O cură cu ceai de rozmarin ajută în mod special persoanele cu imunitatea scăzută dar şi pe cele care urmează un regim sau cură de slăbire.

Ceaiul se prepară clasic, adică punem apă la fiert, după ce dă în clocot adăugăm o linguriţă de flori de rozmarin la o cană de 250 ml. de apă, apoi astupăm ibricul şi lăsăm la infuzat cca. 3 minute, după care strecurăm şi consumăm beneficul ceai.



Se va consuma o singură cană pe zi seara înainte de culcare, iar cura va dura 15 zile, se va consuma o săptămână consecutiv, se  face pauză o zi şi se va consuma din nou încă o săptămână.

Nu este recomandat celor care urmează tratamente medicamentoase cu: anticoagulante, medicamente pentru hipertensiune arteriale, diuretice, litiu.

Administrat în doze mici rozmarinul este un remediu sigur, consumat în cantităţi mari acesta poate cauza, spasme,edem pulmonar, pierderea sarcinii  de aceea nu este recomandat femeilor gravide.


                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE ! 

Comentarii

Trimiteți un comentariu