Mersul desculţ şi sănătatea | Cafeneaua Subiectelor


DE CE TREBUIE SĂ MERGEM DESCULŢI DE FIECARE DATĂ CÂND AVEM OCAZIA ?

Ca specie, rasa umană la origini a fost creată să meargă desculţ, să meargă pe jos mulţi kilometri zilnic şi multe altele.

 Odată cu evoluţia, au apărut tot felul de lucruri, ca vestimentaţia care ne-a făcut să ducem o viaţă mai comodă, dar nu tot la fel de sănătoasă. 

Iată deci de ce este bine din când în când să mergem desculţ, să ne încărcăm de energia benefică pe care ne-o oferă pământul . 


Majoritatea oamenilor mai tot timpul poartă încălţări cu tălpi din cauciuc sau din plastic şi probabil că nici nu le trece prin minte că acest  lucru poate fi cel mai mare rău pe care îl pot face sănătăţii.

IATĂ CE BENEFICII NE POATE ADUCE MERSUL DESCULȚ



     1. Reduce riscul de cancer şi diabet

O jumătate de oră pe zi de mers în picioarele goale reduce riscul de cancer şi previne apariţia diabetului, după cum susţin cercetătorii. 

    2. Te ajută să gestionezi mai uşor stresul şi detensionează

Diverse puncte de la nivelul tălpilor sunt intens stimulate, lucru care determină o detensionare şi o reducere a stresului.



   3. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Mersul în picioarele goale are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine la nivelul picioarelor şi a tălpilor. Astfel, durerile de la nivelul picioarelor sunt mult diminuate. 

   4. Reduce riscul de inflamaţii în corp

Acestea stau la baza tuturor bolilor grave cu care se confruntă omenirea,  mersul în picioarele goale împiedică apariţia acestor reacţii inflamatorii.

5. Mersul în picioarele goale sau împământarea subţiază sângele

Acest  lucru face ca sângele să fie mai puţin vâscos , ceea ce este important pentru organism  , îndeosebi pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare .

           Aşa că de fiecare dată când aveţi ocazia nu ezitaţi să mergeţi desculţ !

                     VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Comentarii