Cum să preparăm o cafea la ibric cu totul deosebită | Cafeneaua Subiectelor



REŢETĂ CAFEA LA IBRIC 

 Majoritatea dintre noi ne începem dimineţile cu o cafea aromată, care ne va oferi  energie pentru întreaga  zi iar ca această băutură care face parte din viaţa noastră , să fie cât mai gustoasă şi aromată trebuie să o preparăm după o reţetă . Este adevărat că mulţi dintre noi avem propriile reţete însă astăzi vă propun o reţetă a unui cafegiu de profesie.


- Ca o cafea să fie gustoasă regula numărul unu este să fie măcinată proaspăt.

- Să folosim apă plată deoarece apa de la robinet îi poate schimba gustul .

- Punem apa în ibric şi apoi  punem ibricul pe foc fără să adăugăm cafeaua.

- Vom adăuga cafeaua doar atunci cănd apa va fi călduţă .

- Doza corectă este de 2 linguriţe de cafea la o ceaşcă de apă.

- Dacă nu aveţi musafiri cărora nu le ştiţi obiceiul cam cât de dulce beau cafeaua puteţi adăuga zahărul în apa caldă înainte de a pune cafeaua. Doza normală este de o linguriţă de zahăr la o ceaşcă . 

- Lăsăm cafeaua pe foc până se va umfla puţin , apoi luăm cu linguriţa caimac şi punem în ceşti cam două linguriţe , apoi punem ibricul pe foc din nou unde îl mai lăsăm până cafeaua se va mai umfla o dată dar nu până sus la marginea ibricului. 


- Un alt secret este acela ca înainte de a turna cafeaua în ceşti vom lua cu vârful linguriţei cafea crudă , proaspăt macinată şi vom pune peste caimacul din ceşti ,apoi vom turna cu grijă cafeaua fierbinte .

- Ideal ar fi ca ibricul să fie din aramă.

- Veţi constata că aveţi în ceaşcă o cafea cu un gust şi aromă deosebită . 

Pe lângă această reţetă vă recomand cu căldură şi o carte scrisă de Gheorghe Florescu un adevărat cafegiu...





POFTĂ BUNĂ !

Comentarii