Remedii naturiste pentru capilare sparte | Cafeneaua SubiectelorREMEDII NATURISTE PENTRU CAPILARE SPARTE

Ca să înțelegem cum și în ce mod putem preveni sau trata capilarele sparte , primul lucru este să știm câte ceva despre acestea. 


Capilarele sparte sunt porțiuni mici și foarte fine care fac parte bineînțeles din sistemul circulator , cu rolul de a realiza conectivitatea dintre vene și artere ,( făcând practic schimbul de apă ,oxigen , reziduri ,) dintre sistemul circulator. Fiind fine și destul de fragile ele se pot sparge cu ușurință în urma unor lovituri , leziuni  , lăsând în urma lor pete roșii și umflate . 

Pentru a putea preveni apariția lor este bine să evităm expunerea prelungită la razele solare , o igienă agresivă , asta însemnând folosirea produselor cu acțiune abrazivă , a consumului de alcool , acesta din urmă fiind și cel mai cunoscut dintre acești factori , vârsta , dezechilibru hormonal  , stres, cofeină , condimente puternice .

Capilarele sparte se remediază foarte rar dela sine sau aproape deloc , ceea ce înseamnă că necesită un tratament destul de complex.


IATĂ CÂTEVA REMEDII NATURISTE PENTRU CAPILARE SPARTE :

- Vitamina C - este un remediu folosit de majoritatea persoanelor care suferă de această afecțiune inestetică .

- Uleiul din semințe de struguri are un efect hidratant puternic.

- Aloe vera - acest produs  previne semnele îmbătrânirii, hidratează pielea, reduce acneea și ajută la combaterea înroșirii pielii și la apariția petelor, ameliorează un bronz prea intens și ajută la arsurile solare, vindecă rănile externe și calmează ciupiturile de insecte. 

Se aplică  înainte de culcare o frunză crestată pe față curățată , o să simțiți o senzație ușoară de arsură


- Roșia verde sau gogoneaua popular ,o aplicăm tăiată în felii subțiri pe zonele cu probleme și lăsăm să acționeze 3-5 minute . Acest procedeu trebuie urmat timp de 10 zile consecutiv.. Trebuie folosită în mod consecutiv timp de 10 zile. 

- Pătrunjelul -  este recomandat în această afecțiune . În 100 ml. de apă fierbinte ,adăugăm o mână de frunze de pătrunjel și lăsăm la infuzat 30 de minute . Filtrăm și amestecăm cu 50 ml. de lapte . Înmuiem un prosopel cu această combinație și o așezăm pe față în zonele cu probleme.. Lăsăm să acționeze preț de 20 -25 de minute . Folosim procedura timp de 20 de zile .

- Salvia - vom pune în 200 ml. de apă clocotită , 4 linguri de salvie uscată , acoperim și lăsăm la infuzat prețe de 10 minute .Filtrăm și vom amesteca cu 200 ml .de lapte călduț . Vom curăța fața cu jumătate din lichid apoi după 10 minute vom spăla fața cu cealaltă jumătate rămasă.După alte 10 minute vom clăti fața cu apă rece . Se urmează procedeul până la ameliorarea situației.


.                       VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE 

Comentarii