Sucul de castraveţi şi proprietăţile sale curative | Cafeneaua Subiectelor



SUCUL DE CASTRAVETE ŞI CALITĂŢILE SALE TERAPEUTICE

Sucul de castraveţi este un suc extrem de bogat în vitamine şi nutrieţi şi este foarte recomandat în sezonul cald şi canicular deoarece este alegerea optimă pentru a ne hidrata organismul .


În afara faptului că el ne hidratează foarte bine mai are şi alte proprietăţi ca exemplu având proprietatea de a detoxifia organismul şi de a ne ajuta să slăbim, susţinând digestia , reducând apetitul alimentar, favorizând topirea grăsimilor .

Sucul de castravete este şi un bun diuretic şi asta datorită cantităţii mare de apă pe care o conţine , are un rol depurativ iar diureza este însoţită de dizolvarea acidului uric fiind foarte recomandat în afecţiuni precum guta , artrita ,litiaza renală. 

Este uşor laxativ , ajutând la calmarea colicilor şi combate constipaţia . În combinaţie cu suc de morcovi şi suc de ridiche are proprietatea de a sparge şi mărunţi calculii renali.

Este şi un foarte bun energizant , datorită compusului bogat de vitamina din complexul B , acţionează ca un stimulent asupra întregului organism , va oferi energie dacă vom consuma 1 pahar zilnic în fiecare dimineaţă consectiv timp de o săptămână.

Se cunoaşte faptul că sucul de castravete are efecte antimicrobiene şi poate fi folosit cu succes împotriva respiraţiei urât mirositoare  , folosind o combinaţie de suc de castravete 250 ml . cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Pentru ten este o adevărată minune , curăţă pielea şi catifelează, potrivit pentru orice fel de ten dar este forte benefic şi pentru diminuarea cearcănelor şi a ridurilor, elimină petele de pe faţă ,reduce roşeaţa .

 În combinaţie cu câteva picături de ulei de migdale revigorează pielea tenului eliminând cu succes oboseala.


PREPARARE SUC DE CASTRAVETE

- 1 castravete 

- zeama de la o jumătate de lămâie

- 250 ml. apă plată

- 5 - 6 frunze de mentă proaspătă

Vom mixa toate ingredientele într-un blender şi-l vom consuma proaspăt zilnic preţ de cel puţin 4 săptămâni consecutiv.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Comentarii