SUCUL DE GULIE ŞI PROPRIETĂŢILE SALE
Se cunoaşte faptul că gulia face parte din acceiaşi familie cu borccoli şi cu varza , aceste legume crucifere sunt foarte bogate în antioxidanţi şi minerale , cu un compus foarte bogat de calciu şi vitamina C dar şi fosfor , poatsiu , fier , mangan, cupru magneziu ,fibre , proteine şi vitaminele B6 şi B 9.
Guliile sunt recomandate pentru consum pentru persoanele care suferă de anemie , celor care au deficit de calciu ,pentru copii care sunt în perioada de creştere , acestea fortifică sistemul osos , întăresc imunitatea , accelerează metabolismul şi previne infecţiile .
Sunt recomandate şi în alimentaţia persoanelor care suferă de diabet şi a celor cu probleme cardiace.
Consumând suc de gulie ne vom întări oasele , dinţii , vom reduce durerile musculare şi vom preveni cârceii. Sucul de gulie îl putem combina cu suc de morcov şi păpădie .
Consumul sucului de gulie , datorită proprietăţilor sale detoxifiante , ajută la curăţarea pielii , vindecă acneea şi eczemele .
Pentru obţinerea sucului de gulie vom folosi atât rădăcina cât şi frunzele care au în compoziţia lor o cantitate mare de fier şi vitamina B6 care ne ajută la formarea hemoglobinei .
Un pahar de suc de gulie ne va asigura mai mult decât necesarul de viatmina C pe care trebuie să o consumăm zilnic.
Vom curăţa guliile , le vom spăla şi le vom toca cuburi, le vom da prin maşina de suc şi
consumam în stare proaspătă întotdeauna , imediat după obţinerea lui.
Sucul de gulie mai ajută la :
- astm
- acidoză
- colesterol mare
- cancer de colon şi prostată
- indigestie
- tulburări ale ritmului cardiac
VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
Comentarii
Trimiteți un comentariu