Proprietăţile şi beneficiile ceaiului de lămâie | Cafeneaua Subiectelor



CUM PREPARĂM CEAIUL DE LĂMÂIE 

Lămâile sunte cele mai răspândite citrice din lume , ele provin din Asia şi sunt folosite în multe scopuri , de la culinare până la industria medicamentelor , cosmetică chiar şi în producerea unor substanţe de curăţire.

Ceaiul de lămâie ajută foarte mult la detoxifierea ficatului şi este recomandat consumul său măcar de 4 ori săptămânal , dimineaţa pe stomacul gol.


Datorită conţinutului mare de vitamina C el ne întăreşte sistemul imunitar , accelerează metabolismul ,implicit împiedică depunerea de grăsime , reduce oboseala, are efecte antiseptice, prevenind şi înlăturând infecţiile , ajută la reglarea tensiunii arteriale , luptă eficient împotriva răcelilor şi gripelor ,scade nivelul colesterolului , previne şi elimină pietrele de la rinichi .

Cum preparăm ceaiul de lămâie


Punem la fiert 300 ml. de apă , tăiem o jumătate de lămâie pe care o vom stoarce , iar sucul obţinut îl vom pune în apă şi aşteptăm până va da în clocot , astupăm ibricul şi-l lăsăm la infuzat cca. 10 minute , apoi îl vom putea îndulci cu o linguriţă de miere.

Pentru ceai de lămâie cu ghimbir vom adăuga o linguriţă de ghimbir ras în apă odată cu zeama de lămâie

Pentru ceai de lămâie cu bicarbonat vom adăuga o linguriţă de bicarbonat odată cu zeama de lămâie şi vom amesteca .

Pentru ceai de lămâie cu cu pudră de ardei , adăugăm o jumătate de linguriţă de pudră de ardei în apă împreună cu zeama de lămâie.

                          VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii