Ceaiul de urzică și sănătatea | Cafeneaua Subiectelor



 CEAIUL DE URZICI ŞI SĂNĂTATEA 


Ceaiul din urzică este foarte cunoscut în rândurile românilor, o simplă ceaşcă din acest ceai este cam tot ce ne trebuie pentru a ne vitaminiza, detoxifia şi mineraliza organismul.

Cu efecte diuretice, pectorale, calmante, astrigente, tonice, nutritive, antialergene, decongenstionate, expectorante, anti-spasmodice, herpetice, antihitamice.


O mare şi cunoscută proprietate este aceea de a combate mătreaţa, pentru a revitaliza părul şi scalpul.

Bogată în aminoacizi şi vitamine în special B2, K, C şi A, beta-caroten, fier, magneziu, fiind foarte recomandată în combaterea anemiei.

Elimină problema retenţiei de apă şi a sindromului premenstrual, cu un efect diuretic, aceasta creşte secreţia de acid uric.


Pentru dureri articulare provocate de artrită şi reumatism putem folosi aceste frunze ca o cataplasmă aplicând direct pe locurile dureroase.

Tratează cu succes anumite alergii dar este foarte bună şi tonică pentru femeile tinere cât şi pentru cele aflate la menopauza.

Pentru uz extern activează rapid regenerarea ţesuturilor şi epitelizarea lor îndeosebi în tratamentele cosmetice ajutând considerabil la calitatea tenului.


Peste o rană dacă aplicăm o compresă cu ceai de urzică aceasta va spori procesul de vindecare, însă înainte de toate trebuie să fi sigur că nu eşti alergic la urzică.

Pentru uz intern ne va ajuta la eliminarea toxinelor, ne va proteja împotriva viermilor intestinali, ne va stimula secreţia biliară, ne va tonifia organismul şi ne va ameliora simptomele reumatismului, a tusei şi bronşitei.


CUM PREPARĂM INFUZIA DE URZICĂ

Punem o linguriţă de plantă într-o cană peste care turnăm apă clocotită pe care o lăsăm la infuzat 5 minute, strecurăm şi consumăm, 2 -3 căni zilnic.

 Pe toată această perioadă când vom consuma ceai de urzică, trebuie să evităm să consumăm alimente procesate alcool sau grăsimi nesănătoase, acestea va diminua efectul benefic al ceaiului.

CE PUTEM TRATA CU CEAI DE URZICĂ


- menstruaţie dureroasă şi abundentă

- artrită, gută, reumatism

- prostată

- diabetul zaharat

Un truc pentru frumuseţea părului şi revitalizarea sa, vom fierbe timp de 10 minute, 6  linguri de plantă într-un litru de apă, strecurăm şi clătim părul cu aceasta .

Putem procura ceaiul de urzică pe toată perioada anului din magazinele de specialitate.



                VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii