Ceaiul de piper - preparare - administrare - beneficii | Cafeneaua Subiectelor



         CEAIUL DE PIPER - AFLĂ ŞI TU LA CE TE AJUTĂ ŞI CUM SE PREPARĂ

Cunoaştem cu toţii faptul că piperul este cel mai popular condiment, îi cunoaştem proprietăţile culinare dar şi pe cele medicinale, însă despre ceaiul de piper nu se cunosc multe detalii.

Piperul este cel mai comercializat condiment la nivel mondial şi este folosit de către toţi oamenii planetei. Originar din India, mai precis din coasta Malabar, el fiind cultivat de peste o mie de ani în această zonă.


De-a lungul istoriei piperul a fost folosit ca marfa de schimb si chiar era un simbol al avuției sau condiției sociale.

Era o marfă extrem de prețioasă fiind comparată cu aurul iar uneori ținea loc chiar și de monedă de schimb.

Boabele de piper se recoltează de 2 ori pe an, ele având culoarea roz la recoltare iar planta propriu-zisă este productivă pe o perioadă de 30 de ani. Boabele de piper negru se recoltează necoapte, iar uscarea se face natural la soare.

Producătorii principali de piper sunt India, Brazilia, Indonezia şi Malaezia, acestea cultivând nu mai puţin de 365 de mii de hectare cu o producţie de peste 200 de mii de tone de boabe de piper, iar câştigul estimat fiind undeva între 3-6 sute milioane de dolari. 




Datorită conţinutului său de vitamaina K, C, potasiu, mangan, calciu, cupru, fier, crom, fibre au efect antioxidant, antiinflamator şi antibacterian, toate acestea fac din piper una dintre cele mai apreciate plante în fitoterapie.

Substanțele sale active au demonstrat efectele împotriva bornşitei, laringitei şi a răcelilor este recomandat ceaiul din piper măcinat, acesta are puterea de a decongestiona gâtul aproape instantaneu şi desfundă nasul. 


Pentru prepararea ceaiului avem nevoie de 20 boabe piper pe care le vom măcina, peste care vom turna 250 ml. apă clocotită și lăsăm la infuzat. Când temperatura ceaiului este suportabilă pentru băut, vom îndulci cu puţină miere şi vom consuma de 3 ori pe zi.

Pentru o tuse seacă, uscată, vom prepara un amestec din 3 vârfuri de cuţit de piper măcinat, 4 linguriţe de miere, 10 picături de zeamă de lămâie pe care le vom amesteca bine până la omogenizare. Vom consuma acest amestec pe parcursul a 2 ore.

Piperul este şi un foarte bun detoxifiant mărind producţia de urină, măreşte volumul de transpiraţie prin dilatarea vaselor capilare de la suprafaţa pielii. 


Într-o cană de ceai fierbinte de busuioc, mentă sau cimbrişor, adăugăm 2 vârfuri de cuţit de piper măcinat. Ceaiul se va consuma cu înghiţituri mici.

Un alt ceai benefic pentru faza incipientă a gripelor este preparat din două vârfuri de cuţit de piper măcinat, două de scorţişoară şi unul de cuişoare peste care vom turna o cană de apă fiartă, lăsăm la infuzat cca. 10 minute, filtrăm şi consumăm cât mai fierbinte.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

citeşte şi - CEAIUL DIN SEMINŢE DE ARDEI IUTE - PROPRIETĂŢI CURATIVE


Comentarii