Ceaiul din coji de ceapă și beneficiile sale | Cafeneaua Subiectelor


            

CEAIUL DIN COJI DE CEAPĂ ŞI BENEFICIILE SALE 

Acest ceai ,chiar dacă pare banal are efecte vindecătoare destul de remarcabile având efecte diuretice ,antispetice , purgative , antihistaminice , antiinflamatoare , fiind recomandat în tratarea afecţiunilor cardiace ,respiratorii şi reuamtice . Aşă că de acum, ar trebui să vă gândiţi de două ori înainte de a arunca cojile la gunoi.



Ceaiul din coji de ceapă conţine aceleaşi substanţe vindecătoare ca , ceaiul verde , cojile de mere şi usturoi. 

Previne afecţiunile cardiace şi întăreşte inima datorită conţinutului de de substanţe puternice cu rol de fortifiere a sistemului nostru imunitar ,fiind excelent pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Ajută la prevenirea bolilor cardiace şi scade riscul de producere a infarctului miocardic.

Este excelent în tratarea răcelilor şi simptomelor ale gripei , avînd efecte expectorante puternice . Tusea seacă şi bronşita sunt afecţiuni pe care le putem trata uşor cu ajutorul decoctului de ceapă .Acesta se prepară din 2 cepe întregi , le vom spăla şi le vom pune la fiert cu tot cu coajă în 1,5 l apă şi le vom fierbe preţ de 15 minute. Se va consuma pe stomacul gol şi-l vom îndulci cu puţină miere 

Este bun şi în cazurile de suprasolictare a vederii , ameliorând simptomele de iritare şi ochi înroşiţi ,contribuind semnificativ la menţinerea optimă a vederii .


Preparat dintr-o lingură de coji de ceapă şi 300 ml . apă  , ajută mult la reglarea ciclului menstrual .Se va consuma de trei ori pe zi iar cura va dura 7 zile şi va începe în a 10-a zi după terminarea menstruaţiei .

Flavonoidele din conţinutul foilor de ceapă au puterea de a distruge celulele canceroase şi de a lupta împotriva tumorilor .

Pentru dureri de cap şi de muşchi se prepară un ceai dintr-o linguriţă de coji de ceapă şi 200 ml. apă fiartă , lăsând la infuzat , după care strecurăm şi vom consuma jumătate din conţinut la ora 18 şi cealaltă la 21, această cură se va ţine timp de câteva luni neîntrerupt , deoarce efectele se simt după 3 luni.


CEAIUL DE CEAPĂ MAI POATE FI FOLOSIT ŞI PENTRU :

- tratarea picioarelor umflate 

- pentru dereglări ale tractului gastro-intestinal 

- pentru stimularea secreţiei biliare 

- prevenirea spargerii capilariilor.

Ceaiul din coji de ceapă se va consuma doar în ziua în care a fost preparat .

               VĂ DORESC , SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii

Trimiteți un comentariu