Cimbru cu miere - combinaţie excelentă pentru sănătate | Cafeneaua Subiectelor



REŢETĂ CIMBRU CU MIERE 

Nu mai este un secret că mierea supranumită şi alimentul vieţii, este un aliment care conţine toate vitaminele necesare sănătăţii noastre, având capacitatea de a vindeca cele mai diverse afecţiuni.


Folosită în amestec cu alte plante medicinale, mierea se transformă într-un medicament puternic.

 În amestecul cu cimbru mierea, datorită proprietăţilor sale antiseptice, expectorante, bactericide, bacteriostatice, regeneratoare laxative şi chiar imunostimulatoare, mai conţine timol, compusul activ care-i dă aroma cimbrului şi mirosul inconfundabil. Timolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, distrugând radicalii liberi cei care sunt responsabil de decalanşarea bolilor.

Pentru reţeta cimbru cu miere iată de ce ai nevoie:

- 40 g. cimbru uscat 

 - 400 g. miere. 

Amestecăm cele două ingrediente şi amestecăm foarte bine. Dacă această compoziţie este prea groasă adăugăm 50 ml. de apă care în prealabil a fost fiartă şi răcită, amestecăm iar până compostul se va omogeniza  şi vom păstra borcanul cu amestecul la loc călduros 2 săptămâni, însă nu uităm să amestecăm în borcan zilnic. 

După cele 14 zile de macerare, filtrăm preparatul prin tifon. Se va adiministra câte 1 lingură de 3 ori pe zi.

Pentru bronşită acută se recomandă o cură de lapte cu miere, se va consuma 100 g. de miere pe zi, împărţită în trei porţii, înainte de cele trei mese cu o cană de lapte fiert proaspăt. Pentru copii se schimbă gramajul la 30 g. de miere, iar procedeul rămâne identic.

În tuberculoză, mierea se consumă cu hrean ras, se amestecă 50 g. de de hrean ras cu 500 g. miere şi se lasă la macerat 20 zile. Se amestecă compoziţia zilnic.

În abcesul pulmonar se va face o cură de o lună cu câte 200 g. pe zi.

               
                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECĂT TOATE !




Comentarii