Ceaiul de pelin şi beneficiile sale curative | Cafeneaua Subiectelor



CEAIUL DE PELIN - o minune pentru sănătate

Acest remediu naturist este cunoscut de către oameni încă din antichitate fiind folosit ca tonic cu proprietăţi antispatice ,anitseptice , carminative , antipiretice şi chiar şi vermifuge .


Datorită mirosului inconfundabil şi a proprietăţilor sal , pelinul era şi este folosit în gospodării , la prepararea săpunului de casă.

Proprietatea sa carminativă o putem exploata în tratamentul problemelor gastrice ca : balonarea , flatulenţa , indidestia , lipsa poftei de mâncare , în gastrite uşoare , şi dureri de stoamc.

Este foarte bun şi în tratarea problemelor hepatice , inclusiv hepatita şi icterul , este excelent în lupta împotriva viermilor intestinali , un bun detoxifiant . 

O cană de ceai de pelin sau 2 linguri cu tinctură administrate zilnic timp de două săptămâni te va scăpa definitiv de paraziţi sau viermi intenstinali.

Mai poate fi folosit de femei pentru reglarea ciclului menstrual , scade febra , reduce inflamaţiile căilor respiratorii şi este un bun adjuvant în tratarea răcelii şi gripei.


 Folosit sub forma compreselor ceaiul de pelin este eficient în tratarea rănilor deschise , a înţepăturilor de insecte sau a problemelor sub formă cutanată.

Pentru a prepara acest ceai corect adăugăm o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă clocotită , lăsăm la infuzat 15 minute după care putem adăga miere , zahăr sau zeamă de lămâie pentru diminuarea gustului amar. 

Este recomandat să consumăm o cană de ceai proaspăt preparat de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea celor trei mese principale.

Nu este recomandat celor care suferă de infecţii intestinale sau afecţiuni ale sistemului nervos , şi a femeilor însărcinate .

Acest ceai poate prezenta ameţeli , insomnie , vărsături dacă este consumat timp îndelungat de aceea se recomandă ca o cură cu acest ceai să nu depăşească trei săptămâni.


                             VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii