Vin fiert după rețeta faimosului Jamie Oliver | Cafeneaua Subiectelor



VIN FIERT - REŢETA FAIMOSULUI JAMIE OLIVER

Sezonul rece ne bate la geam şi cu toţii ştim cât de bun este vinul fiert cu scorţişoară şi zahăr , ne ajută să ne încălzim dar şi ne desfată papilele gustative într-un mod deosebit. 

 Astăzi o să vă prezint o reţetă deosebite a faimosului Jamie Oliver , o reţetă care vă va încânta atât pe dumneavoastră dar mai ales familia, prietenii şi musafirii , şi toţi vor aprecia priceperea dumneavoastră.



IATĂ DE CE AI NEVOIE :

- o lămâie

- un lime

- două clementine

- un baton scorţişoară

- 200 gr. zahăr

- anason stelat două bucăţi

- un baton de vanilie tăiat pe jumătate în lung

- un vărf de cuțit de nucşoară

- 2 litri vin roşu

- 6-7 cuişoare

- trei frunze de dafin ( de preferat proaspete )

Se curăţă bucăţi mari de coajă de lămâie , clementine şi lime, punem zahărul într-o cratiţă la temeperatură medie , adăugăm cojile de citrice şi zeama de la clementine , cuişoarele , batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi un praf de nucşoară , păstaia de vanilie şi vin căt să acopere zahărul . 


Lăsam la foc până zahărul s-a dizolvat complet , apoi aducem amestecul la temeperatura de fierbere, vom continua să fierbem amestecul preţ de 5 minute pâna se va obţine un sirop gros. 

Când siropul este gata dăm focul la minim şi adăugăm anasonul stelat şi restul de vin , mai lăsăm amestecul pe foc pentru alte 5 minute , apoi poate fi turnat în căni şi servit.


                                                                 POFTĂ BUNĂ !

Comentarii